ОГЛАСИО СЕ ПУТИН О КОРОНИ: Ситуација је тешка...

Novosti online

29. 07. 2020. у 13:42

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН О КОРОНИ: Ситуација је тешка...

Foto AP

СИТУАЦИЈА са вирусом корона у Русији се смирује, али и даље може да крене у било ком правцу, нема разлога за опуштање, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

- Нисмо били без пропуста, наравно, ни без проблема. То се не дешава нигде. Али, као што рекох, све у свему успели смо да се изборимо са досада невиђеним изазовом и одбијемо напад ове епидемије - рекао је Путин на састанку о санитарно-епидемиолошкој ситуацији у Русији.

Путин је приметио да се у јуну и јулу број заражених вирусом корона у Русији постепено смањује: према подацима, број откривених нових случајева сада је скоро двоструко мањи него на врхунцу у мају.

- Истовремено желим одмах да кажем: ситуација је и даље тешка, и како се каже, може се скренути на било коју страну. Зато смо се и окупили. Стога, нема никаквог разлога да се опустимо и заборавимо на препоруке лекара - истакао је Путин.

Foto AP

Он је додао да одлуке о укидању свих ограничења због епидемије морају бити опрезне, а неоснована журба може довести до поновног пораста броја случајева оболелих.

Отварајући састанак Путин је навео да се ситуација у земљи стабилизује и да региони постепено излазе из режима ограничења.

- Наравно, овај посао може се и треба доследно наставити, али потребно је доносити само уравнотежене, пажљиве, прецизне одлуке, као и пре, ослањајући се на препоруке стручњака. Зато што неоснована журба, као што је показала ситуација у неким субјектима Федерације, доноси поновни пораст броја оболелих - закључио је Путин. 

Спутњик

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)