ИТАЛИЈАНИ СЕ ОПУСТИЛИ ПРЕВИШЕ: Одмах се појавила мала жарашта

Милица Остојић, специјални дописник из Рима

24. 07. 2020. у 13:31

ИТАЛИЈАНИ СЕ ОПУСТИЛИ ПРЕВИШЕ: Одмах се појавила мала жарашта

Фото Ап

БРОЈ увећања позитивних од корона вируса на дневном нивоу у Италији био се спустио на око 160, потом из дана у дан почео да расте и стигао до 306, пред викенд се алармира и упозоравају млади да схвате колико су опасни преносиоци корона вируса, после ноћног живота врате се кући заражени а да то и не знају и контаминирају фамилију и околину.

До сада је у Италији преминуло од почетка пандемије 35.092 оболелих од корона вируса, смртност на дневном нивоу спустила се на 10, али се наставља негативни тренд у неким регионима а у некима ненадано стигне нови бум или од позитивних пристиглих из иностранства, тзв."увезених" или од младих који забораве да ставе маску када се забављају, посебно крајем седмице, на морској обали или у дискотекама.

Ломбардија је и даље на првом месту по дневном увећању позитивних, 82, иако је ношење маске обавезно и на отвореном, нови бум у Венету, 36 нових позитивних, само у Падови откривено је седам микро жаришта, у Емилија Ромањи 55, али се увећање појавило и у Лацију, њих 26, као и у Тренту 20.

Летње опуштање доноси истинске невоље, на обали мора у региону Емилија Ромања, у чувеном летовалишту Рићоне, у дискотеци од једне позитивне девојке сада је 40 младих у карантину, до сада резултирају двоје позитивних, чека се могућна развој инкубације и поновљено тестирање, свих који су били у њеном окружењу.

Једна Римљанка оде на Капри, зарази двоје младића који су били са њом, врати се у Рим већ са симптомима корона вируса, зарази своју баку и особу која брине о њој. Из те дискотеке је изашла и тируста из Тоскане позитивна. На Каприју где држе до дисциплине и придржавања мера сада су увели обавезно ношење маски на отвореном и у дискотекама и било којем простору где се окупљају млади. У недостатку страних туриста у том монденском летовалишту једино тако могу да одбране туризам који им је преостао.

Проблем настаје када се они који су се дружили до зоре тако масовно без држања дистанце врате у своје градове и фамилије, не може се потпуно локализовати могућна зараженост јер је било много оних са којима су били у контакту, у возу, на барци, на забави, разним местима кретања и дружења да би се урадио тест на свима. Тако се само ненадано испостави да једна особа креира жариште дружећи се са пријатељима или у случајним познанствима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)