БАЈДЕН: Трамп је дигао руке од ове земље

Танјуг

22. 07. 2020. у 18:46

ВЕРОВАТНИ кандидат Демократске странке за председника Сједињених Америчких Држава Џо Бајден поручио је Американцима да је председник Доналд Трамп дигао руке од њих и да је дигао руке од земље.

БАЈДЕН: Трамп је дигао руке од ове земље

П.Милошевић

У обраћању које је преношено уживо на интернету, Бајден је оптужио Трампа да је подбацио у вођењу земље током пандемије коронавруса, додајућу да се инфекција шири сваког дана и да је превише Американаца и даље без посла и да губе наду.

Бивши потпредседник рекао је да је Трампово лично особље признало да је Трамп пао на најважнијем могућем тесту као амерички председник, преноси Глас Америке.

Током дневног брифинга у вези са коронавирусом у уторак, Трамп је покушао да представи своју администрацију као ефикасну у одговору на пандемију, рекавши да ће потенцијалне вакцине стићи много раније него што је ико мислио да је могуће и расправљајући о новом пакету помоћи Американцима који су погођени вирусом.

Бела кућа почела је поново с дневним брифингом након што је прекинула ту праксу у априлу.

Бајденове опаске долазе након последњег дела кампање који је одржао у својој матичној држави Делаверу.

Он је своје поруке пренео на скупу који је одржан у основној школи у Њу Кеслу у присуству мање до 30 људи, међу којима су били и неки позвани гости, шеф особља кампање, агенти Тајне службе који су додељени Бајдену и група репортера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)