СТРОЖЕ МЕРЕ У ИТАЛИЈИ: Окупљање младих за викенд доноси невоље

Милица Остојић

22. 07. 2020. у 13:09

СТРОЖЕ МЕРЕ У ИТАЛИЈИ: Окупљање младих за викенд доноси невоље

Фото: ЕПА

У ИТАЛИЈИ хаос у ноћном животу младих, упућује се апел фамилијама да интервенишу у противном власти ће затварити места окупљања, такав апел стиже са свих страна, из свих региона, од санитарних власти, градоначелника и министра Унутрашњих послова.

Иако последњи извештај из Цивилне заштите доноси охрабрујуће податке о броју позитивних на дневном новоу, 129, шест региона нема позитивних, али је преминуло 15 оболелих, апел да се носе маске на отвореном у ситуацијама као што је ноћно окупљање младих стиже из свих региона, у некима има побуна због таквих одлука у некима је сагласност апсолутна да би се спречило ширење вируса и не би поништило до сада постигнуто, уз велике жртве и одрицања свих грађана.

На Каприју је због ноћног окупљања уведено правило ношења маски у периоду између 18 сати и 4 изутра, у Лацију се планира иста мера, јер млади не поштују дистанцу а без маски најчешће, као да је завладало неко правило "слободно све". На морским дестинацијама где се открије такав феномен, кажњавају се власници ресторана и барова који немају своју контролу понашања младих у њиховим објетима и последње упозорење је већ стигло упрвао у  ишчекивању понашања младих за следећи викенд: или носите маске и придржавајте се правила или затврамо све.

И то није једина невоља која руши Италију, вирус је евидентан како овај "домаћи" тако и "увозни", искрцавања миграната које се свакодневно увећавају великим пловилима па и они тзв."утваре", само се ођедном појаве мале барке, они искоче на плажама и беже, не зна се колико је заражених међу њима.

На Лампедузи међу мигрантима који су пристигли из Бангладеша нађено је 36 позитивних, пребачени су у регион Базиликата, у центар за смештај у Потенци, где су се грађани побунили да не желе особе из високоризичних земаља и ако буде потребно "направићемо баријеру нашим телима ако Влада одлучи да нам пошаље још таквих", саопштава градоначелник Марио Гуаренте.

Посебно се увећава број пристиглих миграната из Либије и Туниса, тамошње луке као да нико не контролише, италијански министар Унутрашњих послова Лућана Ламорђезе одлази по други пут за кратко време у Тунис на договор шта учинити да се повећа контрола у лукама и на тамошњим обалама.

И стигло се до додатног опасног проблема, контролом полиције у сарадњи са тајним службама, уочени су међу онима који су кренули ка Италији доказани терористи, познасти по претходним терористичким активностима, међу њима и они који су већ били избачени из Италије. Сада су уочени, ухапшени и избачени поново са италијанске територије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)