НЕМЦИ ПРОТИВ БУРКИ: У Баден Витембергу забрањено ношење бурки у школама

Танјуг

21. 07. 2020. у 23:07

НЕМЦИ ПРОТИВ БУРКИ: У Баден Витембергу забрањено ношење бурки у школама

Фото: Танјуг/АП

ВЛАДА немачке савезне покрајине Баден-Витембергу данас је у потпуности забранила потпуно покривање лица, односно ношење никаба и бурке у школама.

Том одлуком сада, осим учитељица, ни ученице не смеју да покривају лица.

"Иако не очекујемо да би ученице у великом броју заиста долазиле у школу потпуно прекривене, потребна нам је и за те ретке случајеве законска регулатива", рекао је премијер Баден-Витемберга Винфриед Кречман.

Забрана потпуног прекривања за учитељице је, како је рекао Кречман већ на снази, а та забрана се не односи на факултете, јер је на њима, сматра, ситуација компликованија.

"У једном слободном друштву не би уопште требало да буде потпуног покривања", рекао је он, преноси Хина.

Законска забрана потпуног покривања за ученице јавних школа је на снази још у две савезне покрајине - Баварској и Доњој Сасонији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

POP

25.07.2020. 21:56

Муслимани своју веру могу да спроводе код себе у кући или у џамији, међутим ван тога оквира не могу да спровде своје обичаје јер је држава уређена према закону који датирају далеко у прошлост и нису у складу са овим што они хоће да спроведу. Код њих важе њихови закони понашања а код немаца њихови.

ljiljana

26.07.2020. 07:16

i ja zivim vec 50 god i ch.a imam samo 58......razumem i postujem svaki obicaj i religiju ali moramo se predrzavati zakona i zemlje u kojoj zivimo mozda te zene i ne zele da to nose ali......muzevi su muzevi