ИНФОРМАЦИЈА ИЗ КРЕМЉА: Огласили се о наводима да је Путин примио вакцину

Бранко Влаховић

20. 07. 2020. у 13:51

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин и његов портпарол Дмитриј Песков нису примили никакву вакцину против короне.

ИНФОРМАЦИЈА ИЗ КРЕМЉА: Огласили се о наводима да је Путин примио вакцину

Фото: Kremlin.ru

У Кремљу, категорички демантују писање америчке агенције "Блумберг" да је политичка  руска  елита била вакционисана и пре него што су почела клиничка испитивања вакцине коју ње направио московски Институт "Гамалеја".

Дмитриј Песков је иначе био оболео од  короне вируса и зато је једно време заједно са супругом провео у болници. Он каже да му није познато да је неко из председничке  администрације био  вакцинисан.

- У Русији се прави  више  вакцина против короне  али нити једна није прошла  сва планирана испитивања.Због тога  треба  сачекати  да   вакциона почне да се производи за употребу,  казао је  Дмитриј Песков.

Александар Гинзбург директор научно истраживачког центра ,,Гамалеји,, који је направио   вакцину   је    у понедељак изјавио да  не зна  има ли истине у писању ,,Блумберга,, да су људи из политичке и бизнис  елите користили   вакцину која је била у  експерименталној фази.Он је новинаре упутио да се обрате Министарству здравља  Русије.У Сеченовском медицинском универзитету у Москви   где је  проводено истраживање   тврде да нико од  бизнисмена и политичара није код њиух примио    експерименталну дозу вакцине.

Вадим Тарасов Директор Института за фармацију при Медицинском универзитету  "Сеченова" назвао је "Блумбергхову" информацију гласином која није тачн јер никоме се није могла давати  вакцина пре него што се  проведу клиничка испитивања.

Што се тиче  приче да су  топ-менаџери  великих компанија били   у априлу вакцинисани  ,,Блумберг,, тврди да се ради о људима из компаније за производњу  алуминијума ,,Русал,, и хемијског  холдинга ,, Фосарго,,.Та  америчка  агенција пише да је  у то  вакцинисање било укључено више од сто људи.

Испада да су неки руски топ менаџери добровољно кренули да се после мишева на њима  проба  вакцина што заиста  звучи  невероватно. Америчка агенција пише и да суњени извори  изјавили како је  вакцину у  априлу   добио један број  богаташа, неки чланови владе и више  топ менаџера  руских великих компанија.Наводно да је "Блумберговим" новинарима један од топ менаџера испичао да је одлучио да прими вакцину да би могао да се без  страха појављује на пословним  сусретима. Он је казао да побочних ефеката није имао, док су другу  имали температуру и болови у мишићу после вакцинације.

На другој страни заменик министра здравља Алексеј Кузњецов тврди да  осим у истраживањима вакцина против короне у Русији није кориштена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала