СРБИН СЕРИЈСКИ СИЛОВАТЕЉ: Жртвама прилазио на улици, а онда их хватао за врат и одвлачио у жбуње - овако је изледало хапшење у Берлину

Novosti online

15. 07. 2020. у 19:49

СРБИН СЕРИЈСКИ СИЛОВАТЕЉ: Жртвама прилазио на улици, а онда их хватао за врат и одвлачио у жбуње - овако је изледало хапшење у Берлину

Фото: Билд Принтскрин

ЗА СРБИНОМ (29), серијским силоватељем осумњиченом да је у Немачкој напаствовао чак седам жена међу којима је и малолетница, потрага је трајала четири недеље и у њу су били укључени чамци, хеликоптери, беспилотне летелице и пси, али и 83 полицијска службеника.

Како наводи Билд, починилац гнусних злочина ухапшен у шуми на имању у околини Потсдама, након што су га мештани препознали на основу снимака које је полиција раније објавила.

Драматично хапшење се одиграло у уторак увече, након што је злочинац истог дана само у преподневним сатима силовао још једну жену у околини Потсдама. Грађани су пријавили злочин око 11.30, а на несрећној жени су уочени трагови насиља. Одмах су предузете прве мере, шума је затворена и отпочела је потрага.

Како се наводи у извештајима немачких медија, најпре је пронађено његов бицикл и телефон који је био откључан, на основу чега су полицајци открили да је власник управо осумњичени силоватељ.

Већ око 18.45 цео рејон је надлетао хеликоптер са термовизијском камером, која је умногоме помогла у његовом хапшењу.

Започињао разговор, силовао, а онда показао другу страну личности

Билд наводи да је модус операнди серијског силоватеља био такав да би своје жртве пресретао у гужви, махом у преподневним сатима, и започињао разговор са њима. Затим би их зграбио за врат и одвлачио у жбуње.

Тужитељка Катрин Фрауенкрон навела је да је приликом својих гнусних дела корстио и оружје и три посебно тешка случаја силовања.

- После силовања би показивао другу страну личности, пазио је на жртве да тако кажем. Тако је желео да се са њима састане и сутрадан, што је прилично необично - казала је тужитељка.

Србин је више пута долазио и одлазио из Берлина, али надлежни нису желели да открију који је био разлог његових ранији посета. Билд је пренео да је покушао да прода аутомобил, а прошлог марта у Берлину је привођен али не због кривичних дела које имају везе са силовањем.

- Низ силовања и покушаја силовања сада се може расветлили. Неки од њих су посебно тешки случајеви. Осумњичени ће бити изведен пред судију у среду после подне у Белину - казала је тужитељка.

Осумњичени силоватељ се током хапшења опирао, покушавајући да побегне полицији, услед чега је задобио повреде због којих је подвргнут лекарском прегледу. Одмах након тога су му узети ДНК отисци у полицијској станици у Постдаму.

Званичник Министарства унутрашњих послова Бранденбурга, Михаел Стубген казао је да се сада фокус мора пребацити на помоћ жртвама, али да је свакако захвалан бранденбуршкој полицији јер је притворила злочинца.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

iz glave

16.07.2020. 10:50

@miki niki veliki - da je Srbin objavili bi ime, sudeći po šturim i jednoličnim vestima nakon pretrage, policija namoćna da reši slučaj koji predugo traje nalazi psihijatriski labilnog polubeskućnika i namešta mu slučaj