НЕРЕДИ НА МАЛИЈУ: Демонстранти опустошили просторије партије председника

Танјуг

понедељак, 13. 07. 2020. у 01:15

НЕРЕДИ НА МАЛИЈУ: Демонстранти опустошили просторије партије председника

Фото: ТвитерПринтскрин/Vitalist International

ДЕМОНСТРАНТИ у Малију опустошили су зграду која припада политичкој партији председника Ибрахима Бубакара Кеита, иако је он испунио један од њихових главних захтева тиме што је распустио Уставни суд.

Према наводима очевидаца, до нереда је дошло када су се људи враћали са сахрана особа које су погинуле током политичких демонстрација протеклих дана.

Само неколико сати раније, председник је у телевизијском обраћању саопштио да је распустио Уставни суд, као што је и захтевао опозициони покрет, и поручио да је спреман да размотри да се поново организују спорни парламентарни избори.

Лидери опозиционог покрета не траже више оставку Кеите, којем је остало још три године мандата, али данашњи немири показују да и даље постоје они који су дубоко незадовољни његовим лидерством, оцењује АП.

Према наводима званичника, 11 особа погинуло је у насилним демонстрацијама у петак и суботу.

Због обрачуна полиције са учесницима протеста, Малију сада прети додатна ескалација кризе, а једна политичка партија већ критикује владу због тога што је извела на улице снаге за борбу против тероризма током демонстрација.

Демонстранти су тражили распуштање Уставног суда јер је то тело објавило званичне резултате парламентарних избора, који су одржани на пролеће, а које сада оспорава неколико десетина кандидата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)