Влада исплатила 15 милијарди евра: Помоћ за 11 милиона Италијана

Танјуг

20. 06. 2020. у 15:01 >> 17:19

Влада исплатила 15 милијарди евра: Помоћ за 11 милиона Италијана

Фото: Танјуг / АП

Италијанска влада је до сада исплатила 15 милијарди евра, по разном основу, за 11 милиона радника, да би ублажила последице економске кризе

Италијанска влада је до сада исплатила 15 милијарди евра, по разном основу, за 11 милиона радника, да би ублажила последице економске кризе, настале након пандемије Цовида19, пише дневни лист “Хафингтон Пост”, позивајући се на званичне статистичке податке закључно са 18.јуном.

Бонус од 600 евра добило је око 4 милиона самосталних радника, помоћ су добиле породице, тачније милион особа, на име трошкова за чувања деце (беби ситер), надокнада за родитељски допуст, а део помоћи подељен је за 164 хиљаде сезонских радника.

Како пише лист и запослени у сектору забаве такође су добили новчану помоћ, они који раде у туризму, као и породице да би покриле трошкове бриге о старим особама и за кућне помоћнице.

Међу онима који су тражили помоћ од државе је око 400 хиљада особа са ниским примањима, за које је у време кризе, установљен такозвани “приход у хитним случајевима”.

Помоћ је исплаћена и радницима који су претрпели штету јер су њихова радна места била “залеђена” у време пандемије.

Само за ту категорију погођених кризом исплаћено је милијарду и 700 милиона евра.

Пре овога извештаја удружења великих индустријалаца оптужили су владу премијера Ђузепе Контеа да је помоћ након пандемије била “спора и мала”, пише лист “Хафингтон Пост”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)