НЕМАЧКА ВОЈСКА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Стручњаци упозоравају на потенцијални хорор сценарио

Novosti online

22. 06. 2024. у 20:00

НЕМАЧКИ министар одбране Борис Писторијус сматра да би Русија у року од пет година могла да нападне НАТО и захтева улагања у војску.

НЕМАЧКА ВОЈСКА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Стручњаци упозоравају на потенцијални хорор сценарио

Фото Танјуг/АП

Али војни стручњаци, како истиче "Билд", сматрају да немачку одбрамбену способност подрива не само недостаци војске, већ и жалосно стање немачке инфраструктуре, која је „неспремна за ванредне ситуације “ .

На пример, војни експерт Матијас Строн са Универзитета у Бакингему, који води историјски и аналитички програм британске војске, сматра да ће један од главних задатака Немачке у оружаном сукобу са Русијом бити пребацивање „својих војника и НАТО војника од холандске до пољске границе преко целе земље” и, сходно томе, заштита транспортне инфраструктуре.

- Кретање се одвија по путевима и шинама – посебно за гусеничарска возила тешка тона - објашњава експерт, због чега „путеви, мостови и шине морају бити поправљени“ пре него што Бундесвер почне да расправља „које додатне војне услуге може да пружи“. Анализа тренутне ситуације показала је Строну да „смањење трошкова одржавања аутопутева и екстремне уштеде на железничкој мрежи сада постају озбиљан војни недостатак".

Штедња у Немачкој је отишла у крајност, примећује Строн. Мостови су некада имали знакове који указују на њихову способност да издрже тежину, али више не постоје.

"Билд" напомиње да су закључци Матијаса Строна у супротности са поступцима савезне владе у Берлину, која планира нове милијарде долара за буџет Министарства саобраћаја.

Строн није први који је рекао да је одбрамбена способност Немачке поткопана њеном трошном транспортном инфраструктуром. У фебруару 2024, бивши генерал Егон Рамс, бивши главнокомандујући специјалних снага у НАТО-у, говорио је о истој ствари.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Хитно се сели 11 српских суперлигашких клубова, ево и зашто!