"ОВЦЕ КОЈЕ БЛАЖЕНО БЛЕЈЕ ПО СВЕТУ" Медведев о самиту о Украјини - Швајцарска "Животињска фарма" (ВИДЕО)

Новости онлајн

16. 06. 2024. у 15:00

ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Русије упоредио је "мировни" самит у Швајцарској са "Животињском фармом" Џорџа Орвела.

ОВЦЕ КОЈЕ БЛАЖЕНО БЛЕЈЕ ПО СВЕТУ Медведев о самиту о Украјини - Швајцарска Животињска фарма (ВИДЕО)

Дмитриј Медведев, Фото АП

Нико од учесника самита у Швајцарској за решавање ситуације у Украјини не зна шта тамо ради и каква је његова улога, навео је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Медведев је у својој објавио упоредио "мировни" самит у Швајцарској са "Животињском фармом" Џорџа Орвела.

"Ова швајцарска 'Животињска фарма' је чист надреализам. Кафка и Орвел нервозно пуше по страни. Нико од учесника 'мировног форума' не зна шта тамо ради и која је његова улога", написао је Медведев на Телеграму.

Према његовим речима, за "решавање сукоба" "швајцарски пастири су звали само проверене животиње: лудог малог вепра са својим пријатељем, стадо спороумних западноалпских оваца које блажено блеје по свету, као и чопор европских паса да чувају стоку.

"Пси лају, прскају затровану пљувачку на све стране и одржавају ред. Али морате пазити: овце често блеје неумесно и збуњују се у наученим формулама", написао је Медведев.

Медведев је додао да је "на челу стада невидљиво присутан старији, слабоумни власник који је одавно изгубио контакт са стварношћу", а његов "близак заменик, који је позирао на зеленом травњаку, рекао је научену фразу и брзо отишао кући".

"Све у свему, конференција је срамота и губљење новца пореских обвезника", закључио је Медведев.

(РТ Балкан)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СТРАШНО ФИНАЛЕ: Новак Ђоковић изгубио у финалу Вимблдона, Карлос Алакраз је (п)остао шампион - и то како!