ЗЕЛЕНСКИ ПРИЗНАО: Кад се ово догоди можемо означити крај рата

Ђорђе Грмуша
Ђорђе Грмуша

15. 06. 2024. у 22:21

УКРАЈИНА ће представити Русији конкретне мере за постизање мировног решења сукоба у Украјни на другом мировном самиту, изјавио је данас у Швајцарској на глобалној Мировној конференцији о Украјини председник Украјине Владимир Зеленски.

ЗЕЛЕНСКИ ПРИЗНАО: Кад се ово догоди можемо означити крај рата

Фото Танјуг/АП

Говорећи на пленарном састанку самита, Зеленски је рекао присутнима да Русија није заинтересована за мир и да би учесници самита требало заједно да одлуче како постићи мир "на истински трајан начин" и у складу са Повељом УН, преноси Кијев Индипендент.

- Када план акције буде на столу, договорен од свих и транспарентан за све, тада ће бити достављен и представницима Русије, тако да на другом мировном самиту можемо означити стварни крај рата - рекао је Зеленски.

Преко 100 представника земаља и међународних организација присуствује мировном самиту који се одржава у граду Биргенштоку недалеко од Лузерна.

Званични Кијев се нада да ће развити нови заједнички мировни план на основу мировног предлога у 10 корака председника Зеленског.

- Наши најважнији циљеви овог викенда су да инспиришемо процес који ће довести до оквира за свеобухватан, правичан и трајан мир за Украјину на основу међународног права и Повеље УН - рекла је швајцарска председница Виола Амхерд и истакла да је мировни процес који не укључује Русију "немогућ".

 

БОНУС ВИДЕО: НЕСВАКИДАШЊЕ СЦЕНЕ НА СЕВЕРУ РУСИЈЕ - Јун, град Дудинка окован ледом, а људи- уживају

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈВЕЋА ТРАНСФОРМАЦИЈА Како је Фахрета постала Брена - Саша доживео шок кад ју је видео: Ово неће ваљати...