СТАВ СА АПЕНИНА ЈАСАН: Ми смо пријатељи Украјине, али нисмо у оружаном сукобу са Москвом Италија неће да чује ратне добоше

Милица Остојић - Специјално за Новости РИМ

02. 06. 2024. у 11:22

- Нећемо слати војнике да се боре у Украјини, италијанско оружје не може бити коришћено за гађање руских циљева зато што нам то забрањује Устав, члан 11, сва помоћ коју дајемо, па и она војна служи за заштиту Украјине, а не да би се водио рат против Русије, и оружје које смо до сада послали може бити коришћено само унутар украјинске територије.

СТАВ СА АПЕНИНА ЈАСАН: Ми смо пријатељи Украјине, али нисмо у оружаном сукобу са Москвом Италија неће да чује ратне добоше

Фото: ЕПА

Овако гласи став италијанске владе који је потцртао министар унутрашњих послова Антонио Тајани.

Ми смо пријатељи Украјине, али нисмо у рату са Русијом, надајмо се да предизборне кампање за европске изборе у неким земљама неће имати много утицаја у одлукама за које су се већ определиле неке земље, док друге још размишљају да ли да се придруже Столтенберговом позиву.

Исто тако као што смо пријатељи Израела, али желимо да се поштују права палестинске цивилне популације, и ми смо за моментално прекидање ватре и ослобађање израелских талаца, подвлачи Тајани.

Потпредседник италијанске владе и лидер Лиге Матео Салвини се први огласио поводом позива Столтенберга да се "нишани Русија" рекавши: "Тај човек је опасан, нека га неко заустави", "нека иду Макрон и Столтенберг да умиру у Русији", након чега је први човек НАТО затражио од Италије да се изјасни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (1)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Хитно се сели 11 српских суперлигашких клубова, ево и зашто!