ИМАМ УНИВЕРЗИТЕТ ПРЕТВОРИО У ЏАМИЈУ: Пропалестинским протестима студенти у италијанском граду Торину "окупирају" факултет (ФОТО/ВИДЕО)

Милица Остојић - Специјално за Новости РИМ

25. 05. 2024. у 21:18

ФАКУЛТЕТ за хуманстичке науке у Торину студенти "окупирају" већ десет дана у знак подршке Палестини, сада је ушао и имам Брахим Баја из џамије Тајба и одржао једночасовну проповед против Израела пред тридесетак студената.

ИМАМ УНИВЕРЗИТЕТ ПРЕТВОРИО У ЏАМИЈУ: Пропалестинским протестима студенти у италијанском граду Торину окупирају факултет (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Free Images Pixabay

Муслимани су клекли на колена и са њим се молили Алаху. У зграду универзитета позвали су га муслимански студенти.

"Из израелске државе стигла је разјареност геноцида", "Палестинци, поносни народ издржавају", написи су истакнути пред студентима који су протест назвали "студентска интифада". Протест се, ипак, поларизовао, јер велики број студената жели да се врати настави, док је универзитет постао место молитве.

Раширен је и видео-снимак на ком се виде студенти на коленима који моле заједно са имамом, док одзвањају његове речи:

- Палестински народ опире се пред убилачким геноцидним бесом који је произишао из најгорег варварства у историји. Жене, старци, деца издржавају тај геноцидни бес без људскости и било каквих права - само су део дугог говора имама који, притом, није ни речју поменуо таоце Хамаса.

Ана Марија Бернини, министар за универзитет и научна истраживања, одмах је позвала ректора да се огради од овог догађаја. Ректор се бранио да нема "увида у оно што се догађа унутра, јер је универзитет окупиран", па може само да посматра.

Ректор, кога прозивају са свих страна, објашњава да професори не могу да остваре било какву контролу, јер студенти стоје на вратима учионице и пуштају унутра само оне које пропусте. У видео-снимку се виде и особе које не припадају студенатима. Њих је све мање у том простору, а све више неког, професорима непознатог света. Молитва петком није, очигледно, била прва којом се славио Алах на универзитету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН НАРЕДИО ВОЈСЦИ: Притисните нуклеарно дугме (ФОТО/ВИДЕО)

ПУТИН НАРЕДИО ВОЈСЦИ: Притисните "нуклеарно дугме" (ФОТО/ВИДЕО)

РУСИЈА је поново извела тактичко распоређивање нуклеарног оружја и вежбу гађања дуж границе са Украјином, која је укључивала пребацивање лажних нуклеарних бојевих глава до складишта и аеродрома, где су утоварене на бомбардере.

13. 06. 2024. у 19:59

Коментари (0)

ЗВЕЗДА СЕ РЕШИЛА ВЕЗИСТЕ: Странац напустио Маракану, а остаје у Суперлиги