"СВАКО КО НАУДИ ЖЕНИ, СКРНАВИ БОГА" Важна порука папе Фрање за почетак 2024.

Танјуг

01. 01. 2024. у 13:41

ПАПА Фрања осудио је данас насиље над женама, поручивши да свако друштво треба да поштује све жене.

СВАКО КО НАУДИ ЖЕНИ, СКРНАВИ БОГА Важна порука папе Фрање за почетак 2024.

Фото: АП

- Свако друштво треба да прихвати дар који жена представља. Сваку жену треба поштовати и бранити. Свако ко науди жени, скрнави Бога ког је жена родила - рекао је папа, преноси Ројтерс.

Он је додао да жене имају кључну улогу у промоцији мира.

- Свет такође треба да се погледа у мајке и жене како би пронашао мир, изашао из спирале насиља и мржње и поново видео ствари правим људским очима и срцима - рекао је поглавар Римокатоличке цркве.

У питању је први говор папе Фрање од бруталног убиства 22-годишње Ђулије Чекетин у новембру прошле године, наводи агенција. Кривицу за њено убиство признао је њен бивши дечко. Убиство је изазвало протесте широм земље и довело до позива да учење о поштовању према девојчицама постане део школског програма, почевши од нивоа вртића. Италијански парламентарци су, у међувремену, једногласно подржали низ мера за сузбијање насиља над женама након што је убиство 22-годишњакиње поново отворило националну дебату о том питању.

Према подацима италијанског министарства унутрашњих послова, више од 100 жена је убијено 2023. године, од којих је отприлике половина убијена од стране партнера или бившег партнера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БУРНО ПРЕД СРБИЈА - ЕНГЛЕСКА! Пикси шокирао Енглезе, Тадић им поручио: Само пробајте!