СУЂЕЊЕ ЗА 322 МАФИЈАША "НДРАНГЕТЕ": Италијанско тужилаштво затражило готово 5.000 година робије

Милица Остојић - Специјално за Новости РИМ

09. 06. 2023. у 21:00

У МЕСТУ Ламеција Терме у Калабрији 13. јануара 2021 је почео велики процес у којем је, по предлогу тима тужилаца на челу са Николом Гратери, предложена укупна казна од 4.744 године и 10 месеци затвора калабријској мафији "Ндрангети".

СУЂЕЊЕ ЗА 322 МАФИЈАША НДРАНГЕТЕ: Италијанско тужилаштво затражило готово 5.000 година робије

Фото АП

На оптуженичкој клупи је 322 мафијаша, оптужених по основу око 400 тачака оптужнице, који су ухапшени у акцији децембра 2019. године, у дуготрајној и организованој акцији „Ринашита Скот“.

Оптужени су мафијаши по разним основама, за разна кривична дела, мафијашко удруживање у циљу извршења кривичних радњи, уцене, убиства, прање прљавог новца, промет дроге, оружја, зеленаштво, одавање пословних тајни, а има оних са отежавајућим околностима где се дојављивало мафијашима да су праћени...

Кога све има међу мафијашима или сарадницима: адвокати, угледни политичар - бивши парламентарац оптужен за саучесништво у мафијашким пословима, локални политичари, али и људи у униформи, за које су затражене велике казне. Тужилац на челу тима Никола Гратери затражио је осам година робије за бившег карабинијера, 15 за особу која је била у служби Оделења за антимафију и 18 за главног оперативца у Оделењу карабинијера у Вибо Валентиа. Ту су и бивши градоначелници, бивши чланови градских управа, за њих је затражено 18 и 20 година робије.

У међувремену је ухапшен у Ђенови супер-бос Паскал Бонавота, који је био у бектву пет година, па се придружио и он мафијашима у макси процесу.

Акција „Ринашита Скот“ потпуно је оголила свет веза између "Ндрангете" и политичара под небом Вибо Валентие. Како је у међувремену дошло до унутрашњих неспоразума и цепања у "Ндрангети", појавио се велики број покајника и "сарадника правде". Тако су откривене радње језгра мафијашких породица, међу њима најчувенија Еманеле Манкузо, потомка мафијашке "династије" из Вибијана.

Велики број затражених казни је између 14, 20, 28, 30 година, а највећа је од 40 година.

БОНУС ВИДЕО - ПРОЦЕС ВЕКА ПРОТИВ МАФИЈЕ: У судници 350 оптужених са 900 адвоката

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

Мислио да га је жена варала и да дете није његово - после ДНК теста уследио је ШОКАНТАН ОБРТ