НАПАДАЧ НОСИО КРСТ И КЊИГУ МОЛИТВИ: Ко је Сиријски избеглица који је избо децу ножем у Анесију

Горан Чворовић - Од сталног дописника Новости ПАРИЗ

08. 06. 2023. у 17:40

ПОМАХНИТАЛИ нападач ножем на децу у парку у француском граду Анесију, иначе сиријски избеглица, приликом хапшења је изјавио да је хришћанин и уз себе је имао крст и књигу молитви, пренели су француски медији. Такође је откривено да је приликом попуњавања захтева за азил у Шведској навео да је хришћанин.

НАПАДАЧ НОСИО КРСТ И КЊИГУ МОЛИТВИ: Ко је Сиријски избеглица који је избо децу ножем у Анесију

Фото: С. Ј. М.

Једна од најгледанијих информативних телевизија у Француској БФМТВ је саопштила да се на видео снимку, који се појавио после напада, види како Абделсамих Х. подиже руку у ваздух и узима нешто што носи око врата, крст или медаљон, узвикујући наводно на енглеском "У име Исуса Христа".

Очевици су га последњих дана виђали како лута парком. Према првим информацијама, није био психијатријски болесник. У целом граду је завладала паника, а чим се сазнало шта се догодило, родитељи су почели да напуштају радна места и трче ка кућама и школама, да би били уз своју децу.

Повређено је тешко четворо деце и двоје одраслих. Двоје деце и један одрасли су животно угрожени. Крајње десничарске странке у Француској су поновиле поруке против прихвата избеглица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

ДОК СМО МИ ПЕВАЛИ ХЕЈ СЛОВЕНИ, ОНИ СУ... Предраг Мијатовић објаснио зашто су Хрвати после распада СФРЈ били бољи од Србије у фудбалу