ПАПА ФРАЊА ОПЕРИСАН И СМЕШТЕН У СВОМ БОЛНИЧКОМ АПАРТМАНУ: Опоравак ће трајати неколико дана

Милица Остојић - Специјално за Новости РИМ

07. 06. 2023. у 19:55

ПАПА Фрања је оперисан и данас поподне је смештен у папском болничком апартману на десетом спрату чувене римске болнице Ђемели. Пре операције шеф Оделања за штампу је већ објавио новинарима да се очекује како ће опоравак трајати неколико дана, а отказане су све његове активности до 18 јуна.

ПАПА ФРАЊА ОПЕРИСАН И СМЕШТЕН У СВОМ БОЛНИЧКОМ АПАРТМАНУ: Опоравак ће трајати неколико дана

FOTO: AP/Tanjug

  

Интервенциа се односи на захват лапаратомије и урађена је пластика трбушног зида протезама, а разлог је затворена инцизиона кила која се развила на ожиљку претходне операције из 2021, када је била у питању дивертикуларна стеноза дебелог црева.

Опеарацију је извео исти тим који је пратио Светог оца већ две године, од када је имао претходну операцију на челу са професором Серђом Алфијеријем.

Председник Републике Серђо Матарела упутио је папи Фрањи пре операције најбоље жеље за добар исход интервенције, “италијански народ близак вам је са осећањима наклоности и солидарности, коју ја у потпуности подржавам…” Тим жељама се прдидружио велики број италијанских званичника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ИСПОВЕСТ СВЕДОКА КРВОПРОЛИЋА У БАЊСКОЈ: Бојана Мијаиловића полицајци тзв. Косова стрељали у шуми