ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА ПРЕМИЈЕРКИ ЕСТОНИЈЕ: Колико је НАТО мирољубив, најбоље да питате Југославију и Либију

Novosti online

05. 06. 2023. у 16:27

АКО естонска премијерка Маја Калас говори о малим балтичким земљама, онда за њих није опасан митски агресор, већ само њихови НАТО-центрични режими, јер захваљујући њиховим активностима, ове државе су изгубиле своју независност, индустрију, науку и сваку слободу, поручила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова, реагујући на изјаву премијерке Естоније.

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА ПРЕМИЈЕРКИ ЕСТОНИЈЕ: Колико је НАТО мирољубив, најбоље да питате Југославију и Либију

Фото: Профимедиа/Shutterstock/Илустрација

Наиме, Каја Калас раније је изјавила да је Русија крива за ширење НАТО-а и да територијална блискост са Русијом "не оставља Естонији и неким другим земљама другог избора него да се обрате НАТО-у за гаранцију безбедности". Премијерка је казала да они који оптужују Алијансу за ширење и ескалацију "усвајају империјалистички језик и идеологију Русије". 

- Да ли треба да вас подсећам да се у последњих 30 година становништво Естоније смањило за 15 одсто? Данас се 330 хиљада од 1,3 милиона становника Естоније налази испод границе сиромаштва, у позадини чињенице да је више од половине богатства и имовине која припада естонским домаћинствима концентрисано у рукама евро оријентисаних елита, који чине мање од пет одсто становништва. Ту припадају политичари и професионални русофоби као што је сама Каја - написала је Захарова на Телеграму.

Она је нагласила да је живот поред агресора само историја Русије, која је стално нападана са Запада, укључујући и територије које се данас зову Немачка, Шведска, Француска.

- Агресори се налазе у истом идеолошком гнезду где су се родили нацизам и фашизам, а пре тога где су вековима цветали трговина робљем и колонијализам. НАТО није мирољубива организација, већ војно-политички блок чији злочини укључују, посебно, уништење либијске државе, брутално бомбардовање Југославије и двадесетогодишњи хаос у Авганистану - закључила је Захарова.

(РТ Балкан)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (7)

ТЕНИСКИ ШОК: Карлос Алкараз изгубио!