ШЕФ ВАГНЕРА О УКРАЈИНСКОЈ КОНТРАОФАНЗИВИ: ВСУ нема задатак да организује "монструозне котлове", ово је њихов циљ (ВИДЕО)

П. З. С. / riafan.ru

13. 05. 2023. у 21:30

ОСНИВАЧ Вагнер ПМЦ, Јевгениј Пригожин, је детаљно описао планове украјинских оружаних снага за контраофанзиву.

ШЕФ ВАГНЕРА О УКРАЈИНСКОЈ КОНТРАОФАНЗИВИ: ВСУ нема задатак да организује монструозне котлове, ово је њихов циљ (ВИДЕО)

Фото: Профимедиа/Илустрација/Википедија

Према његовим речима, ВСУ неће формирати котлове, већ ће се фокусирати на прецизне ударе и постепено враћање контроле над територијама.

Пригожин сматра да ће напад почети у различитим областима, али ће главни акценат бити стављен на запорошки правац. Украјински милитанти ће почети да прикупљају додатне резерве на местима пробоја одбране како би повећали свој успех. Претходно, јединице Оружаних снага Украјине намеравају да заузму доминантне висове.

Фото принтскрин pres sluzba kompanije konkord

Јевгениј Пригожин

-Ово је нормална тактика. Тактика паметних, образованих људи, сигуран је Пригожин.

Према речима творца „оркестра“, офанзивне операције у области Бахмута (Артјомовск) ће се састојати из неколико фаза. ВСУ ће задати први ударац у правцу Берховке, која се налази северно од великог града.

Фото Танјуг/АП

-Други ударац који ће ВСУ задати биће дуж пута Славјанск-Бахмут. За разлику од наших великих војсковођа, ВСУ нема задатак да поставља монструозне котлове. <...> Нико се у савременом ратовању не бори у казанима, слона морате сећи комад по комад да бисте га појели, навео је пример Пригожин.


УГРАЂЕНИ КОД

Оснивач ПМЦ „Вагнер“ је нагласио да на крају јединице Оружаних снага Украјине могу опколити Бахмут и заћи у позадину. У таквом сценарију акције „музичара“ ће бити спутане.

У закључку, Пригожин је глобално проценио ситуацију на фронту. Према његовим речима, команда често препушта руске војнике њиховој судбини, док је „Генерални штаб сам негде у свемиру“. Позвао је да се води рачуна о војницима и да не чекају да "руски народ сам реши" нагомилане проблеме.

БОНУС ВИДЕО - БРОДОВИ, АВИОНИ, ХЕЛИКОПТЕРИ, ПРОЈЕКТИЛИ: Погледајте снимке током провере Пацифичке флоте Русије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

МИСТЕРИЈА ДИВЉЕГ ДЕТЕТА ИЗ БОСНЕ: Одрасло међу вуковима, ловци га нашли у шуму како иде четвороношке и РЕЖИ