СТРАВИЧНА СУДБИНА ДВЕ ПОРОДИЦЕ: Дете нестало након што су тела шест миграната пронађена близу границе са Канадом

Танјуг

31. 03. 2023. у 23:30

ВЛАСТИ на територији Мохавк у Аквесаснеу у Канади саопштиле су данас да се једно дете води као нестало, а да су тела шест миграната индијског и румунског порекла извучена из реке која се налази на граници Канаде и САД.

СТРАВИЧНА СУДБИНА ДВЕ ПОРОДИЦЕ: Дете нестало након што су тела шест миграната пронађена близу границе са Канадом

Фото Танјуг/АП

Жртве су покушавале да илегално уђу у Сједињене Државе из Канаде, рекла је заменица шефа полицијске службе Аквесасне Мохавк Ли-Ен О'Брајан.

Њихова тела, укључујући и тело детета млађег од три године, пронађена су у четвртак у реци Сент Лоренс у близини Аквесаснеа у Квебеку, преноси агенција АП.

О'Брајан каже да је полиција пронашла канадски пасош несталог детета у румунској породици, додајући да је преминуло дете такође канадски Она је рекла да је шест тела пронађено током потраге за 30-годишњим мушкарцем чији јед нестанак пријављен у четвртак.

-Пловило које одговара опису да је њиме управљао Кејси Оукс налазило се у близини преминулих особа“, рекла је она, додајући да не може да потврди да ли је тај чамац коришћен за превоз две породице.

Фото Танјуг/АП

 

Очекује се да ће јединице за ваздушну подршку покрајинске полиције Квебека и покрајинске полиције Онтарија помоћи у истрази тог подручја.

Наложена су обдукција и токсиколошка испитивања како би се утврдио узрок смрти.

Полиција Аквесасне каже да је од јануара било 48 инцидената људи који су покушали илегално да пређу у Канаду или Сједињене Државе преко територије Мохавка, а већина њих је индијског или румунског порекла.

Фото Танјуг/АП

Аквесасне се налази на граници Канаде и Сједињених Држава и има територију у Квебеку, Онтарију и држави Њујорк.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ДО 13 ГОДИНА ГРАТИС У ОВОМ ХОТЕЛУ: La Blanche Resort 5* је прави избор за најлепши летњи одмор у друштву најближих