САД УВЕЛЕ САНКЦИЈЕ СЛОВАКУ: Хтео Русији да прода севернокорејско оружје

Танјуг

30. 03. 2023. у 19:56

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе данас су саопштиле да су увеле санкције словачком држављанину због покушаја да уговори продају десетина типова севернокорејског оружја и муниције Русији.

САД УВЕЛЕ САНКЦИЈЕ СЛОВАКУ: Хтео Русији да прода севернокорејско оружје

Фото: Твитер/@martyn_williams/@nknewsorg

Министарство финансија САД увело је санкције Словаку Ашоту Мкртичеву због "покушаја да увезе, извезе или реекспортује из Северне Кореје оружје или сродни материјал", пренео је Ројтерс.

-Русија је изгубила више од 9.000 комада тешке војне опреме од почетка рата, делом захваљујући мултилатералним санкцијама и контроли извоза, па руски председник Владимир Путин све више очајнички жели да их замени, рекла је у америчка секретарка финансија Џенет Јелен.

Она је истакла да шеме као што је она коју је спроводио Мкртичев показују да се Путин "у нужди окреће добављачима као што су Иран и Северна Кореја".

Између краја 2022. и почетка 2023, Мкртичев је радио са званичницима Северне Кореје на набавци више десетина врста оружја и муниције за Русију у замену за материјале, комерцијалне авионе, сировине и робу за слање Северну Кореју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЈУН, ЈУЛ И АВГУСТ: У јулу температуре испод 25 степени, од 10. августа топлотни талас