АМСТЕРДАМ НЕЋЕ НАСИЛНИКЕ СА ОСТРВА: Град покреће кампању против британских туриста

Танјуг

30. 03. 2023. у 00:23

ГРАД Амстердам покренуо је интернет кампању "Клоните се" (Stay away), за борбу против туриста старости између 18 и 35 година који у тај град долазе како би "правили невоље", јавља Си-Ен-Ен, наводећи да је кампања уперена махом против британских туриста.

АМСТЕРДАМ НЕЋЕ НАСИЛНИКЕ СА ОСТРВА: Град покреће кампању против британских туриста

Фото АП

Ако туристи из Велике Британије на интернету претражују теме као што су "забава у Амстердаму" или "паб у Амстердаму", појавиће се видео реклама која упозорава на последице превише пића, узимања дроге или изазивања невоља антисоцијалним понашањем.

На једном снимку види се хапшење пијаног младића, уз текстуалну поруку која гласи: "Одлазак у Амстердам на једну ноћ + упропаштавање од алкохола + 140 евра казне + кривични досије = мање перспектива", док други снимак приказује онесвешћену особу коју превозе у болницу колима хитне помоћи, са текстом који гласи: "Долазак у Амстердам због дрогирања + губитак контроле + одлазак у болницу + трајно нарушавање здравља = забринута породица".

Свака од видео-реклама завршава се поруком: "Дакле, долазите у Амстердам да бисте се дрогирали? Клоните се (Stay away)".

Заменик градоначелника Амстердама Софијан Мбарки је навео да су посетиоци и даље добродошли, али не ако се лоше понашају и изазивају невоље.

- Амстердам већ предузима многе мере против прекомерног туризма и сметњи, предузимамо више мера него други велики градови у Европи. Али морамо да учинимо још више у наредним годинама ако желимо да туризам опстане у нашем граду, рекао је он.

Кампања "Клоните се" могла би се проширити касније током године и усмерити и на посетиоце из Холандије и других земаља ЕУ који имају потенцијал да изазову сметње, саопштиле су градске власти.

Градско веће је такође у преговорима са организаторима момачких вечери и сличних прослава како би разрадили начин на који могу да смање неугодни туризам у центру града и чекају резултате истраживања о могућности примене боравишне таксе, преноси Си-Ен-Ен.

Град Амстердам је прошлог месеца најавио забрану употребе марихуане на улици и ограничења употребе алкохола у четврти Црвених фењера, где се налази око 10 до 15 одсто градске туристичке индустрије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

АМЕРИ ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ: Никола Јокић их је опет све запањио