У ТОКУ ИСТРАГА ИЗЛИВАЊА: Сакупљено око 60 одсто нафте исцуреле у море са бушотине у Енглеској

Танјуг

29. 03. 2023. у 23:59

БРИТАНСКА јединица англо-француске нафтне компаније "Перенцо" саопштила је данас да је повратила око 60 одсто нафте која је исцурела у недељу на једној од њених бушотина у Дорсету у јужној Енглеској.

У ТОКУ ИСТРАГА ИЗЛИВАЊА: Сакупљено око 60 одсто нафте исцуреле у море са бушотине у Енглеској

Фото: Профимедиа/Илустрација

Локација цурења је идентификована, а рад на платформи "Вич" и даље је суспендован, преноси Ројтерс.

-Остатци изливања су ограничени са четири плутајуће баријере, а операције чишћења добро напредују, рекао је генерални директор фарме "Вич" компаније "Перенцо" Франк Ди.

Из компаније "Перенцо" саопштено је да се истражује узрок изливања, у консултацији са агенцијом за заштиту животне средине и локалним властима.

Директор комисије Пул, независног тела које регулише еколошке активности у пристаништима Енглеске, Џим Стјуарт, навео је да је процењена количина изливене течности мања од 200 барела и да се течност која је исцурела састојала од 80 одсто физиолошког раствора и 20 одсто сирове нафте.

Ројтерс наводи да "Перенцо" производи око 40.000 барела нафте дневно, док се од тога око 14.000 барела производи на "Вич" платформи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ДО 13 ГОДИНА ГРАТИС У ОВОМ ХОТЕЛУ: La Blanche Resort 5* је прави избор за најлепши летњи одмор у друштву најближих