„АЛИГАТОРИ“ У АКЦИЈИ: Руси објавили снимак - хеликоптери се прикрали украјинским положајима и извели напад (ВИДЕО)

Новости онлајн

29. 03. 2023. у 22:56

МИНИСТАРСТВОодбране Русије објавило је снимак деловања јуришних хеликоптера Ка-52 „алигатор“ Западног војног округа који у зони специјалне војне операције уништавају украјинске милитанте и војну технику.

„АЛИГАТОРИ“ У АКЦИЈИ: Руси објавили снимак - хеликоптери се прикрали украјинским положајима и извели напад (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

- Приликом извођења борбених налета пилоти извиђачких, јуришних хеликоптера Ка-52 лансирали су ракете на утврђена упоришта и оклопну технику јединица Оружаних снага Украјине - наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Министарство одбране Русије објавило је снимак деловања јуришних хеликоптера Ка-52 „алигатор“ Западног војног округа који у зони специјалне војне операције уништавају украјинске милитанте и војну технику.


Напад је изведен ненавођеним авијационим ракетама током борбеног маневра пропињање (калибрирање). Авиони и хеликоптери је изводе приликом уништавања мете која се налази иза неког брда или узвишења, а истовремено избегавају зону деловања противничког противавионског ракетног система.

Руски војни ресор објашњава да се хеликоптери приближавају борбеној зони летећи на изузетно малој висини, што им омогућава да остану неприметни за противничке системе ПВО.

- Сваки налет ударне групе хеликоптера другачији је од претходног. Како би се противник збунио користе се заобилазне путање, а топлотне замке постају лажне мете за ПВО ракете противника - наводи се у саопштењу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Новак Ђоковић и Карлос Алкараз изашли на вечеру пред међусобни меч који ће пратити цела планета (ФОТО/ВИДЕО)