ХТЕЛА ДА ЗАШТИТИ ДЕЦУ, НАШЛИ ЈЕ МРТВУ У ХОДНИКУ: Директорка школе у Нешвилу потрчала ка убици када је чула прве пуцње

Novosti online

29. 03. 2023. у 11:27

ДИРЕКТОРКА школе у Нешвилу, коју је у понедељак напала бивша ученица, потрчала је ка њој у нади да спасе своје ђаке, пренели су медији.

ХТЕЛА ДА ЗАШТИТИ ДЕЦУ, НАШЛИ ЈЕ МРТВУ У ХОДНИКУ: Директорка школе у Нешвилу потрчала ка убици када је чула прве пуцње

Фото: АП

Др Кетрин Кунц (60) пронађена је мртва у ходнику школе, а шеф полиције Нешвила каже да то показује да се супротставила Одри Хејл (28), трансродној особи која је започела пуцњаву.

Хејл је пуцала у закључана стаклена врата на улазу у хришћанску школу у 10.13 сати у понедељак, када се огласио и аларм. Хејл је тада почела да трага за жртвама - насумично одабраним, рекла је полиција - и виђена је на снимцима надзорних камера како хода ходницима, са јуришном пушком у руци.

Рас Пули, члан градског већа Нешвила и бивши агент ФБИ, рекао је да је Кунс покушала да спасе своје ученике, преноси Дејли мејл.

- Директорка др Кунц потрчала је ка опасности када је чула прве пуцње. Такође се побринула да школа буде припремљена уз активну обуку стрелаца и протоколе. Те акције су спасле безброј живота - написао је Пули на Фејсбуку.

Фото: АП

Пули је за Фокс њуз дигитал рекао да је директорка имала зум позив када је Хејл упала у школу.

- Од сведока у школи сам сазнао да је Кунц имала зум позив у време пуцњаве. Одмах је завршила разговор, устала и кренула право према нападачу. Урадила је оно што директори раде - заштитила је своју децу. Осим тога, припремила је школу тражећи напредни ниво обуке активног стрелца и од сведока на лицу места, овај протокол, чије детаље не могу да пружим, спасао је безброј живота - рекао је Пули.

Џон Дрејк, шеф полиције Нешвила, рекао је у уторак да не сумња да је директорка кренула ка опасности, иако није знала шта се тачно дешава.

- Према томе како је лежала у ходнику, може се рећи да је дошло до сукоба - рекао је Дрејк.

У пуцњави је убијено још двоје радника школе и троје деветогодишњака.

Хејл је убила полиција 14 минута након почетка пуцњаве.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДАНАС СУ ЛЕТЊЕ ЗАДУШНИЦЕ И ЦРВЕНО СЛОВО: Помолите се за претке и обавезно испоштујте овај обичај