НЕМА ШПАГЕТА ИЗ ЛАБОРАТОРИЈЕ: Италијанска влада је одобрила нацрт закона којим се забрањује производња хране у лабораторији

Танјуг

29. 03. 2023. у 00:51

ИТАЛИЈАНСКА влада одобрила је данас нацрт закона о забрани употребе лабораторијски произведене хране и сточне хране с циљем да се заштите пољопривредно-прехрамбени производни комплекс и гастрономско наслеђе, изјавио је италијански министар пољопривреде на конференцији за новинаре.

НЕМА ШПАГЕТА ИЗ ЛАБОРАТОРИЈЕ: Италијанска влада је одобрила нацрт закона којим се забрањује производња хране у лабораторији

Фото: Shutterstock

Ако овај нацрт закона "прође" у парламенту, италијанској прехрамбеној индустрији неће бити дозвољено да производи храну или храну за животиње "из ћелијских култура или ткива добијених од кичмењака", а кршење ових правила кажњаваће се и до 60.000 евра, преноси Ројтерс.

-Лабораторијски производи по нашем мишљењу не гарантују квалитет, благостање и заштиту италијанске културе и традиције, рекао је министар пољопривреде Франческо Лолобриђида, члан десничарске странке Браћа Италије премијерке Ђорђе Мелони.

Националистичка влада премијерке Мелони обавезала се да ће заштитити италијанску гастрономију и прехрамбене производе од технолошких иновација које су проглашене штетним, као и да ће Министарство пољопривреде преименовати у Министарство пољопривреде и прехрамбеног суверенитета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ДО 13 ГОДИНА ГРАТИС У ОВОМ ХОТЕЛУ: La Blanche Resort 5* је прави избор за најлепши летњи одмор у друштву најближих