АКЦИЈА ГРЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшена два мушкараца због планирања напада на израелски ресторан

Танјуг

28. 03. 2023. у 23:57

ГРЧКА полиција је саопштила данас да су ухапшена двојица мушкараца осумњичена да су као припадници терористичке групе планирали напад на израелски ресторан у Атини, а надлежни у Израелу саопштили су да је овај план био оркестриран из Ирана.

АКЦИЈА ГРЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшена два мушкараца због планирања напада на израелски ресторан

Фото: Архива Новости

Антитерористичка агенција је покренула операцију која је довела до хапшења на основу информација које је прикупила обавјештајна служба, наводи се у саопштењу грчке полиције, преноси Ројтерс.

У саопштењу се додаје да су хапшења помогла да се "разгради терористичка мрежа" којом се управљало из иностранства.

Полицијски службеник који је одбио да буде именован рекао је да су двојица ухапшених мушкараца, старости 27 и 29 година, пакистански држављани.

Позивајући се на полицијске изворе, полузванична Атинска новинска агенција објавила је да су ухапшени примали наређења од пакистанских држављана који бораве у Ирану.

Израелска обавештајна служба Мосад потврдила је да је помогла у истрази.

-Истрагом је утврђено да је операција у Грчкој била део широке иранске мреже, којом се из Ирана управљало у многим земљама', навео је Мосад у ретком саопштењу за медије, преноси Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

НАТАША КАНДИЋ ОПТУЖЕНА ЗА МОБИНГ Огласили се запослени: Злоставља нас, малтретира и вређа