КОПНЕНЕ СНАГЕ О СИТУАЦИЈИ КОД БАХМУТА: Руска Федерација баца најбоље јединице на јуриш

П. З. С./униан.нет

28. 03. 2023. у 20:11

СИТУАЦИЈА у правцу Бахмута остаје под контролом, али руски освајачи бацају своје најбоље јединице на јуриш на украјинске положаје.

КОПНЕНЕ СНАГЕ О СИТУАЦИЈИ КОД БАХМУТА: Руска Федерација баца најбоље јединице на јуриш

Фото АП


Ово саопштавају Копнене снаге Оружаних снага Украјине. Освајачи настављају да покушавају да пробију нашу одбрану око града. Међутим, украјински браниоци наносе значајне губитке непријатељским снагама.

-Храбри пешадинци из 28., 54., 56. и 57. бригаде, заједно са војницима из 93. и 4. оперативне бригаде, као и друге снаге одбране, држе фронт раме уз раме, не остављајући непријатељу шансе за успех, наводи се у саопштењу.


РАТ У УКРАЈИНИ – СИТУАЦИЈА У БАХМУТУ

Како је раније известио УНИАН, командант Копнене војске Оружаних снага Украјине Александар Сирски је раније приметио да украјински војници држе Бахмут супротно „различитим терминима и прогнозама“.

Фото АП

Представник источне групе Оружаних снага Украјине Сергеј Черевати напоменуо је да је у Бахмуту смањен број војних сукоба са непријатељем. У току дана на овом правцу вођено је 19 борби са непријатељем, од чега 14 у граду.

Град остаје епицентар жестоких борби за Донбас. Иако су украјински и западни званичници изнели различите ставове о ситуацији са руском офанзивом у Бахмуту. Конкретно, британски обавештајци су саопштили да је офанзива руских трупа на Бахмут практично стала. Међутим, Сергеј Черевати је рекао да је прерано говорити о заустављању руске офанзиве у тој области.

БОНУС ВИДЕО - ПОГЛЕДАЈТЕ ИСПАЉИВАЊЕ "МОСКИТ" КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ: Вежбе руске Пацифичке флоте у Јапанском мору

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЕВРОПСКА СКЛАДИШТА ОПУСТОШЕНА: Нема више залиха