ТЕНКОВИ СТИЖУ ПРЕД КОНТРАОФАНЗИВУ: Аналитичари израчунали колико ће и којих тенкова добити Украјина

П. З. С./униан.нет

28. 03. 2023. у 19:34

АНАЛИТИЧАРИ су израчунали колико и каквих тенкова Украјина очекује од западних савезника уочи контраофанзиве Оружаних снага Украјине.

ТЕНКОВИ СТИЖУ ПРЕД КОНТРАОФАНЗИВУ: Аналитичари израчунали колико ће и којих тенкова добити Украјина

Фото ЕПА/АП


Свеукупно, савезници су обећали да ће украјинским војницима предати стотине тенкова - како модерних, тако и модернизованих совјетских. Тренутно су већ предати први тенкови леопард 2А6 и челинџер 2, преноси Слово и Дело.

Напомиње се да је Немачка испоручила 18 обећаних леопард 2 А6; Норвешка - 8 тенкова леопард 2 А4; Украјина је већ добила 14 тенкова леопард 2 А4 из Пољске, као и већину модернизованих совјетских Т-72 (ПТ-91 Тварди пољска модификација Т-72); Француска је предала Украјини прву серију лаких тенкова на точковима AMX-10 RC – 14 јединица од 40 обећаних; Такође, прве серије модернизованих Т-72Б стигле су из Чешке и Марока.


КОЈЕ ЈОШ ТЕНКОВЕ И ОД КОГА ЋЕ УКРАЈИНА ДОБИТИ – СПИСАК

Британија је обећала да ће Украјини испоручити 28 тенкова челинџер 2;

Немачка, у сарадњи са Холандијом и Данском, треба да испоручи 178 тенкова леопард 1 А5;

Пољска се спрема да пребаци још 30 тенкова ПТ-91 Тварди; Чешка је обећала да ће Украјини дати 90 модернизованих Т-72Б, а Мароко – 30;

САД су обећале да ће Украјини дати 31 тенк абрамс.

Такође се наводи да би Украјина још увек требало да добије тенкове леопард 2 различитих модификација из Шпаније (10 јединица), Шведске (10 јединица), Канаде (укупно 8 је обећано, половина је већ стигла у Украјину), Финске (6 тенкова за уклањање мина, прва серија је већ доступна ), Португал (3 јединице).


РУСИЈА ПОВЛАЧИ ЗАСТАРЕЛУ ОПРЕМУ ЗА РАТ

Како је писао УНИАН, на мрежи се појавио снимак са возом војне опреме коју Руска Федерација вуче у рат у Украјини. Конкретно, Руси су послали на фронт застареле БРДМ-2МС.

А пре тога су после „модернизације” снимили воз са руским тенковима Т-62М, који их је, по мишљењу стручњака, учинио још рањивијим.

БОНУС ВИДЕО - ПОГЛЕДАЈТЕ ИСПАЉИВАЊЕ "МОСКИТ" КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ: Вежбе руске Пацифичке флоте у Јапанском мору

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДВОРНИК ПРВИ ПУТ У БГ-у ПОСЛЕ РАТА: Питали га, хоћеш певати или пјевати - како је одоговорио (ФОТО)