КИМ ЏОНГ УН ОТКРИО КО МУ ЈЕ ГЛАВНИ НЕПРИЈАТЕЉ: Представио и нове, мање нуклеарне бојеве главе

Танјуг

28. 03. 2023. у 07:23

СЕВЕРНА Кореја представила је нове, мање нуклеарне бојеве главе, а лидер те земље Ким Џонг Ун посетио је Институт нуклеарног наоружања и позвао на повећање производње те врсте оружја, јавила је данас државна севернокорејска агенција КЦНА.

КИМ ЏОНГ УН ОТКРИО КО МУ ЈЕ ГЛАВНИ НЕПРИЈАТЕЉ: Представио и нове, мање нуклеарне бојеве главе

Фото: ЕПА

Ким Џонг Ун је истакао да непријатељ Северне Кореје није ниједна држава или посебна група људи, већ сам рат и нуклеарно разарање, преноси Ројтерс.

Према његовим речима, политика проширења нуклеарног арсенала Северне Кореје је усмерена искључиво на одбрану земље и регионалног мира и стабилности.

Фотографије нових, мањих нуклеарних бојевих глава, названих Хвасан-31, које је објавила КЦНА, изазвале су забринутост међу стручњацима, преноси Ројтерс.

Професор нуклеарног инжењерства на Националном универитету у Сеулу Куне Ј. Сух оценио је да су нуклеарне бојеве главе Северне Кореје вероватно побољшане у односу на 2016. годину.

- Имају нешто моћније на мањем простору... То је забрињавајуће - рекао је Сух.

Ванредни професор са америчког Института међународних студија за неширење нуклеарног оружја у Мидлберију Џорџ Вилијам Херберт изјавио је да фотографије сугеришу да северокорејско нуклеарно оружје "има побољшану величину, а вероватно и напреднији дизајн."

 

БОНУС ВИДЕО: "НОВОСТИ" НА УЛИЦАМА ПАРИЗА - Поново масовне демонстрације - француска престоница у хаосу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ! Црне тачке Београда - пет најопаснијих раскрсница са највећим бројем удеса