"СВИ ПОКУШАЈИ ИЗОЛАЦИЈЕ РУСИЈЕ СУ ПРОПАЛИ": Лавров сасуо у лице Западу болну чињеницу

Ђ.Г.

27. 03. 2023. у 12:46

ЗЕМЉЕ колективног Запада уложиле су титанске напоре да изолују Русију, али ти покушаји нису били успешни, изјавио је у понедељак руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

СВИ ПОКУШАЈИ ИЗОЛАЦИЈЕ РУСИЈЕ СУ ПРОПАЛИ: Лавров сасуо у лице Западу болну чињеницу

FOTO: Tanjug/AP

- Упркос титанским напорима наших непријатеља, њихови покушаји да изолују Русију на међународној арени су пропали. То признају, додуше кроз зубе, представници владајућих кругова непријатељских земаља - рекао је Лавров на састанку Одбора повереници Фондације за подршку јавној дипломатији. 

Он је нагласио да је савремени свет мултиполаран и да мало ко жели да "вади кестене из ватре" за бивше метрополе, жртвујући своје националне интересе.

Због тога је сасвим природно да се око три четвртине светских држава није придружило антируским санкцијама - рекао је Лавров.

Он је додао да су све ове земље заузеле избалансиран став о ситуацији у Украјини и око ње, упркос невиђеним притисцима, уценама и претњама земаља колективног Запада.

Према речима Лаврова, земље које се нису придружиле санкцијама виде Русију као поузданог и предвидивог партнера, спремног да са њима комуницира на основу принципа једнакости и узајамног уважавања интереса, пренела је РИА.

БОНУС ВИДЕО: "НОВОСТИ" НА УЛИЦАМА ПАРИЗА - Поново масовне демонстрације - француска престоница у хаосу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (1)

ЂОКОВИЋ СЕ МАЛО НЕРВИРАО, АЛИ - УСПЕО! Новак преко америчког Србина до другог кола Ролан Гароса (ФОТО)