НЕТАНЈАХУ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Адвокат одбио да га заступа на суђењу за корупцију ако не заустави реформу правосуђа

Ђ.Г.

27. 03. 2023. у 08:16

АДВОКАТ израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа, Боаз Бен-Зур, рекао је да неће наставити да заступа свог клијента на суђењу за корупцију 4000 ако не заустави реформу правосуђа, известио је Тајмс оф Израел.

НЕТАНЈАХУ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Адвокат одбио да га заступа на суђењу за корупцију ако не заустави реформу правосуђа

Фото: Принтскрин

Раније је објављено да су Нетанјахуове најтеже оптужбе - за примање мита - изнете у такозваном "случају 4000" о лобирању интереса највеће телекомуникационе групе у земљи Безек у замену за позитиван став према Нетанјахуу о компанији коју контролишу популарни извор вести на Интернету Валла!

Адвокат Боаз Бен Тзур, кључни члан тима за правну одбрану премијера Бенјамина Нетанјахуа, наводно је рекао премијеру да неће наставити да га заступа у предмету 4000 уколико не заустави издања за реформу правосуђа.

Хиљаде протеста против реформе правосуђа коју је спровела Нетанјахуова влада одржава се у Израелу и шире 12. недељу заредом. Према проценама израелских медија, прошле недеље је на улице изашло више од 600.000 људи.

Предложени закон ће ограничити утицај Врховног суда на процес доношења основних закона, омогућити парламентарцима да оспоравају одлуке овог суда, а влади дати контролу над процедуром за именовање судија, кажу демонстранти, пренела је РИА.

БОНУС ВИДЕО: "НОВОСТИ" НА УЛИЦАМА ПАРИЗА - Поново масовне демонстрације - француска престоница у хаосу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала