ПОРАЖАВАЈУЋА ИЗЈАВА БИВШЕГ БРИТАНСКОГ ГЕНЕРАЛА: Путин би морао да нас упозори 10 година унапред да бисмо се одбранили

Новости онлине

25. 03. 2023. у 14:16

СТАЊЕ војске Велике Британије је толико тешко због смањења буџета да Уједињено Краљевство сада мора да добије десетогодишње упозорење пре напада како би се супротставило, тврди пензионисани генерал Сир Ричард Баронс за Дејли мејл.

ПОРАЖАВАЈУЋА ИЗЈАВА БИВШЕГ БРИТАНСКОГ ГЕНЕРАЛА: Путин би морао да нас упозори 10 година унапред да бисмо се одбранили

Фото: Gov.uk/Профимедиа/Илустрација

- Током Хладног рата, војска је у сваком тренутку била спремна за битку у року од неколико сати. Сада, Путин треба да нас упозори пет или десет година унапред на изненадни руски напад да бисмо се изборили са њим. То није баш добро и дубоко је разочаравајуће - наводи бивши официр.

Према његовим речима, стање британске војске се толико погоршало због смањења финансирања да ће земљи бити прилично тешко да се одбрани у случају изненадног напада.

Сер Баронс је назвао "неулагање" у војску "огромним хендикепом" који прети да Британију избаци из колосека у поређењу са савезницима из НАТО-а као што су Француска, Немачка и Пољска, које повећавају своје трошкове за одбрану.

Раније је пензионисани генерал у чланку за Сан тврдио да ће у случају директног војног сукоба са Русијом залихе граната у британској војсци нестати за један дан.

БОНУС ВИДЕО: "МИГОВИ" ОДЛЕТЕЛИ ЗА УКРАЈИНУ - Словаци послали Украјинцима четири од планираних 16 ловаца МиГ-29

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

ТЕСЛИНЕ РЕЧИ КОЈЕ ПЛАШЕ: Како ће изгледати свет у 2100. години - ограничење потомства, стерилизација, хигијена и загађеност