ПЕСКОВ: Истрага саботаже Северног тока мора да буде транспарентна

Novosti online

24. 03. 2023. у 11:03

ПОРТПАРОЛ Кремља Дмитриј Песков рекао је да је позитивна вест то што је Данска позвала оператера Северног тока "Норд Стрим 2 АГ" да учествује у извлачењу предмета који је пронађен у близини гасовода и да је веома важно да истрага саботаже гасовода буде транспарентна.

ПЕСКОВ: Истрага саботаже Северног тока мора да буде транспарентна

Фото: ЕПА

 - Охрабрујућа је вест да је стигао позив да се предузму додатне радње у оквиру истраге, јер се откривени објекат налази поред цевног шава. Шав је најугроженији део цевовода, а експлозија се догодила и на шаву. Због тога је битно да се у оквиру истраге утврди о каквом се објекту ради - рекао је Песков.

Подсетимо, данска агенција за енергетику (ДЕА) позвала је оператера Северног тока "Норд Стрим 2 АГ" да учествује у извлачењу предмета који је пронађен у близини гасовода.

 - Како би даље разјасниле природу објекта, данске власти су одлучиле да га подигну на површину. С тим у вези, Данска агенција за енергетику позвала је оператера гасовода 'Норд Стрим 2 АГ' да учествује у тој операцији - наводи се у саопштењу агенције.

Песков је додао да САД настављају да се директно и индиректно мешају у унутрашње ствари других земаља, укључујући Белорусију.

 - Намера Вашингтона да у блиској будућности именује специјалног изасланика за сарадњу са опозиционим снагама Белорусије није ништа друго до мешање у унутрашње ствари. Али уверен сам да је белоруска држава стабилна, јака и способна да спречи оне који желе да се мешају у њихове унутрашње ствари - навео је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

НИКОЛА КОЈО: Људи из бранше имају посла и лепо живе