РУСИЈА ЋЕ УВЕК БИТИ ЗНАЧАЈНА: Аустријски шеф дипломатије упозорио на грешке

И.С.

22. 03. 2023. у 11:26

ЗНАЧАЈ Русије за Европу увек ће остати, оценио је данас аустријски шеф дипломатије Александер Шаленберг и додао да би свако друго гледиште било погрешно. "Мишљење да више неће бити Русије и да можемо да се раздвојимо у свим областима је заблуда", рекао је Шаленберг.

РУСИЈА ЋЕ УВЕК БИТИ ЗНАЧАЈНА: Аустријски шеф дипломатије упозорио на грешке

Фото AП

Он је истакао да Аустрија попушта те везе, али да се то "не може догодити преко ноћи". Достојевски и Чајковски остају део европске културе, хтели ми то или не. И даље ће Русија бити наш највећи сусед. Остаће друга највећа нуклеарна сила на свету, изјавио је Шаленберг.

Аустрија и даље увози руски гас, иако настоји да га смањи у наредним годинама, а неки аустријски званичници гаје наду у брзо окончање рата и повратак нормалнијим односима са Русијом, саопштили су Ројтерсу извори упућени у то питање.

Аустријски министар је изјавио да се пре залаже за спровођење постојећих европских санкција, него за увођење нових мера према Русији.

- То је веома тупо оружје. Имали смо огромне пакете санкција. Дајте им времена да прораде - нагласио је Шаленберг.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (1)

РОДИЛА МУ ЈЕ СИНА: Шотрина жена била је најлепша у Југославији, а завршила је трагично - није оставила ни опроштајно писмо (ФОТО)