ТРИ НЕДЕЉЕ НАКОН ТРАГЕДИЈЕ: Грчка покренула железнички саобраћај

Танјуг

22. 03. 2023. у 11:03

ГРЧКА је данас делимично покренула железнички саобраћај у земљи, три недеље након трагичног судара возова у Темпију код Ларисе у којем је погинуло 57 људи.

ТРИ НЕДЕЉЕ НАКОН ТРАГЕДИЈЕ: Грчка покренула железнички саобраћај

Фото: АП

Први јутарњи воз који је данас изашао из станице кренуо је из Атине према граду Иној, а обновљен је и железнички превоз између Атине и Међународног аеродрома, преноси АП.

Уведене су нове мере безбедности, као што је обавезно успоравање воза у областима где постоји повећан ризик од судара, а број припадника особља у возовима и на станицама је повећан.

Железнички саобраћај у Грчкој ће бити поново покренут у пуном обиму 11. априла, што подразумева и превоз на траси Атина-Солун, на којој је 28. фебруара дошло до тешке несреће.

Премијер Грчке Кирјакос Мицотакис је јуче најавио да ће се парламентарни избори у Грчкој одржати у мају, али није прецизирао тачан датум.

Његова влада десног центра се због трагичног судара суочава са падом поверења, а према неким истраживањима јавног мњења, има само 3 одсто предности у односу на главног политичког ривала, левичарску Сиризу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

МРТВА ЦЕЛА ПОРОДИЦА: Тела пронађена у стану - детаљи ужаса у Панчеву