ГЛАС ВРЕДАН 40 МИЛИОНА ДОЛАРА: Бивша девојка тужи Бед Банија

Танјуг

21. 03. 2023. у 00:52

БИВША девојка Бед Банија тужила је суперзвезду за најмање 40 милиона долара због познатог снимка гласа који је дала певачу пре него што је постао познат.

ГЛАС ВРЕДАН 40 МИЛИОНА ДОЛАРА: Бивша девојка тужи Бед Банија

Фото Танјуг/АП

Шарлиз де ла Круз Ернандес, чији је задихани снимак под називом „Бед Бани, бејби” укључен у две песме тог извођача, тврди у тужби поднетој овог месеца пред судом у Порторику да се њен глас и реченица коју је смислила користе без њене дозволе.

У тужби се наводи да је та реченица коришћена у песми „Па Ти“, која има више од 355 милиона прегледа на Јутјубу и више од 235 милиона репродукција на Спотифају, као и у песми „Дос Мил 16“, која има више од 60 милиона прегледа на Јутјубу и 280 милиона репродукција на Спотифају.

У тужби се додаје да је „препознатљив глас“ Де ла Крузове такође коришћен без њене сагласности за песме, плоче, промоције, концерте широм света, телевизију, радио и друштвене и музичке платформе.

Каже се да су од тада хиљаде људи на њеним налозима на друштвеним мрежама, као и уживо на јавним местима износиле коментаре поводом реченице "Бед Бани, бејби".

У тужби се истиче да се због тога Де ла Круз "осећа забринуто, узнемирено, застрашено, преплављено осећањима и анксиозно".

Тужен је и Ноа Камил Асад Бирн, менаџер Бед Банија, чије је право име Бенито Мартинез Окасио.

Де ла Круз и Мартинез су почели да се забављају 2011. Годину дана касније почели су да студирају на Универзитету Порторика у северном приморском граду Аресибо, док су такође радили у оближњој продавници.

У тужби је наведено да је Мартинез у то време непрестано стварао песме и тражио мишљење од Де ла Круз, која је такође била задужена за заказивање његових свирки и финансије.

Реченица „Бед Бани, бејби“ настала је 2015. године, а Мартинез је замолио Де ла Круз да сними себе како то изговара, што је она и учинила.

Мартинез је 1. јануара 2016. замолио Де ла Круз да се уда за њега и планирали су да се венчају 2016.

У априлу 2016, Мартинез је потписао уговор са издавачком кућом Римас Ентертаинмент, а Де ла Круз је примљена на правни факултет Универзитета у Порторику, па је у мају прекинула везу са Мартинезом.

Наредне године су поново ушли у везу, али су се поново разишли.

Затим је у мају 2022. представник Бед Банија понудио Де ла Крузовој да за 2.000 долара купи снимак њеног гласа.

Она је то одбила, а затим су јој из Римас Ентертаинмента такође понудили да прода снимак, који ће, како су навели, бити коришћен на предстојећем албуму „Ун Верано Син Ти“.

Договор никада није постигнут, а песма је објављена без пристанка Де ла Круз, наводи се у тужби.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

ДАНАС ЈЕ ДУХОВСКИ ПОНЕДЕЉАК: Шта према веровању нипошто не треба радити