ТИКТОК ОБЈАВИО: У САД имамо 150 милиона корисника месечно

Танјуг

21. 03. 2023. у 00:23

КИНЕСКА друштвена мрежа Тикток саопштила је данас да у Сједињеним Америчким Државама месечно има 150 милиона активних корисника, што је за 50 одсто више у односу на 2020. годину када их је било 100 милиона.

ТИКТОК ОБЈАВИО: У САД имамо 150 милиона корисника месечно

Фото: Танјуг/АП

Тај податак изнет је уочи сведочења извршног директора Шоу Ци Чева пред Одбором америчког Конгреса за енергетику и трговину у четвртак, преноси Ројтерс.

Тикток се суочава се са све већим притиском администрације америчког председника Џозефа Бајдена и Конгреса, што подразумева и позиве неких посланика да се апликација забрани јер би наводно могла да проследи податке америчких корисника влади у Пекингу.

У петак је још шест америчких сенатора подржало закон којим се Бајдену дају овлашћења да забрани Тикток ради заштите националне безбедности.

Апликација у власништву кинеске технолошке компаније ButeDance саопштила је да ће њени руководиоци ове недеље доћи у Вашингтон како би образложили зашто апликацију не треба забранити.

Тикток је прошле недеље објавио да је Бајденова администрација затражила да се кинески власници одрекну свог удела у компанији, а да би мрежа у супротном могла да се суочи са забраном у САД.

Европска комисија и још неколико западних влада забранили су коришћење Тиктока на уређајима својих службеника.

Тикток је у септембру 2021. објавио да има више од милијарду корисника широм света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БРАТЕ! Легенде НБА лиге, Кевин Гарнет и Трејси Мекгрејди, у клинчу због Николе Јокића - ко је ово могао да сања?! (ВИДЕО)