РУСКИ СУД ЗАПЛЕНИО ИМОВИНУ ФОЛКСВАГЕНА: Одговор на тужбу ауто гиганта из Њижњег Новгорода

И.С.

20. 03. 2023. у 23:01

СУД у Нижњем Новгороду запленио је имовину немачког произвођача аутомобила у Русији као одговор на тужбу бившег руског партнера Фолксвагена (ВВ) - компаније ГАЗ, аутомобилског предузећа и крупног произвођача теретних возила и војне технике.

РУСКИ СУД ЗАПЛЕНИО ИМОВИНУ ФОЛКСВАГЕНА: Одговор на тужбу ауто гиганта из Њижњег Новгорода

Фото Shutterstock

ГАЗ је затражио од суда да поништи раскид уговора о монтажи и наложи Фолксвагену да плати казну од 15,6 милијарди рубаља (190 милиона евра), јавио је Интерфакс, позивајући се на материјале суда.

Како је пренела немачка државна агенција ДПА, руски произвођач аутомобила, познат у совјетско време по производњи аутомобила Волга, до прошле године је био производни партнер ВВ-а у Русији.

Неколико модела ВВ и Шкода састављено је у фабрици у Нижњем Новгороду. Пошто су америчке санкције против ГАЗ-а ступиле на снагу у мају, ВВ се званично повукао из копродукције и понудио отпремнине радницима у фабрици.

Производња, као и у фабрици ВВ у Калуги, 150 километара јужно од Москве, обустављена је убрзо након почетка рата у Украјини. Недавно је постало познато да немачки произвођач аутомобила преговара о продаји своје фабрике и друге имовине у Русији.

Као могући купац разматрана је аутомобилска група Авилон. Међутим, такве трансакције мора да одобри руска влада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СКАНДАЛ НА РОЛАН ГАРОСУ! Зверев болује од неизлечиве болести, а у Паризу му забранили да прими терапију