ШТРАЈКАЧИ ОСТАВИЛИ БОЛНИЦЕ БЕЗ СТРУЈЕ: Исцурио хелијум, евакуисани пацијенти

Горан Чворовић - Од сталног дописника Новости ПАРИЗ

10. 03. 2023. у 17:23

ПРОТЕСТИ у Француској доводе до несквадашњих ситуација, од којих неке могу да буду и врло опасне, попут оне која се догодила у месту Шарлвил Мезијер, на граници с Белгијом.

ШТРАЈКАЧИ ОСТАВИЛИ БОЛНИЦЕ БЕЗ СТРУЈЕ: Исцурио хелијум, евакуисани пацијенти

профимедија

Штрајкачи су искључили струју у кварту око железничке станице, чиме су колатерално без напона оставили клинику, која је морала да буде евакуисана, јер се због тога прегрејао систем за хлађење магнетне резонанце.

Услед тога, дошло је до испуштања течног хелијума. Радиолог у овој болници Ален Ајем истиче да је хелијум срећом исцурео ван спољних зидова болнице. Пацијенти су хитно током ноћи пребачени у друге установе.

Дневно је на овај начин за прегледе ускраћено 50-60 људи, а успостављање система трајаће неколико дана. Капацитет апарата је хиљаду литара хелијума, и неће моћи да ради све док се у потпуности не напуни. Не зна се ни да ли је апарат оштећен.

Искључењима струје погођено је више медицинских центара у земљи. У Каору је, на пример, искључен центар за дијализу.

Синдикалисти кажу да воде рачуна кога искључују, да се догађају грешке због старе картографије, као и да се извињавају грађанима за своје различите акције и да том приликом наилазе на позитиван одговор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЈУН, ЈУЛ И АВГУСТ: У јулу температуре испод 25 степени, од 10. августа топлотни талас