ПАРИЗ КАО ДЕПОНИЈА: Градска чистоћа не односи смеће, ђубре се гомила

Горан Чворовић - Од сталног дописника Новости ПАРИЗ

10. 03. 2023. у 18:41

Одбијање француског председника Емануела Макрона да прими преставнике синдиката у штрајку, додатно је затегло ситуацију у Француској.Рафинерије су и даље блокиране, па бензин не стиже до складишта. Рерзерве су, за сада, довољне, али грађани страхују шта ће бити уколико протест потраје. За то време, ђубре се таложи на тротоарима.

ПАРИЗ КАО ДЕПОНИЈА: Градска чистоћа не односи смеће, ђубре се гомила

Горан Чворовић

 У Паризу је нагомилано 3.700 тона смећа. Јак ветар који је у петак дувао у француској престоници разносио је отпад улицама. Радници чистоће обуставили су рад у половини арондисмана, а не ради три четвртине спалионица. Слично је и у неким другим градовима, као у Антибу, на пример.

И железнички ред вожње је проређен. Половина брзих возова "те-же-ве" су отказани за викенд. Многи због тога отказају путовања, али грађани, у принципу, имају разумевања.

Најновије истраживање је показало да се реформи противи чак 94 одсто запослених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

МНОГИ СЕ ИЗНЕНАДЕ КАДА ЧУЈУ: Знате ли коју средњу школу је завршио Радош Бајић?