РАДНИЦИ АМАЗОНА У КАЛИФОРНИЈИ: Изгубили у парници по групној тужби против Амазона

Танјуг

07. 03. 2023. у 23:21

АМАЗОН је данас однео победу у судском процесу одржаном због групне тужбе поднете у име готово 7.000 радника Амазона из америчке савезне државе Калифорнија, у којој се захтевало да компанија надокнади трошкове запосленима који су радили на даљину током пандемије корона вируса.

РАДНИЦИ АМАЗОНА У КАЛИФОРНИЈИ: Изгубили у парници по групној тужби против Амазона

Фото: Танјуг/АП

Амерички окружни судија Винсент Чабрија у Сан Франциску рекао је да именовани тужилац Дејвид Вилијамс није успео да докаже да је Амазон требало да запосленима надокнађује интернет, мобилне телефоне и друге трошкове, пренео је Ројтерс.

Вилијамс је тужио Амазон 2021. појединачно и на то додао групне тужбе прошле године.

Оптужио је Амазон да је прекршио калифорнијски закон који од послодаваца захтева да радницима надокнаде разумне трошкове у вези са послом.

Компанија је тврдила да не дугује надокнаду јер су трошкови резултат владиних налога да остану код куће, а не било какве одлуке Амазона.

Вилијамсови адвокати су поднели сличне тужбе против неколико других компанија, укључујући ИБМ, Фоx и Орацле, и неки од тих случајева су решени, а предузећа су пристала да радницима на удаљенијим локацијама дају до 83 долара месечно за покривање трошкова кућне канцеларије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ДРАМА НА РАСКРСНИЦИ: Снимак који је многима вратио веру у људе (ВИДЕО)