ЉУДИ БИ ДА КОПАЈУ ПО РУШЕВИНАМА: Потресно сведочење Србина из Турске, који је преживео разорни земљотрес (ФОТО/ВИДЕО)

В.Ц.С.

08. 02. 2023. у 19:00

НЕПОСРЕДНО пре него што ће кренути ка граду Османије из Адане, у којој је било највише жртава и уништених зграда у разорном земљотресу у Турској, Виктор Лазић, писац и оснивач "Адлигата", суочио се са драматичним сценама.

ЉУДИ БИ ДА КОПАЈУ ПО РУШЕВИНАМА: Потресно сведочење Србина из Турске, који је преживео разорни земљотрес (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

- У Адани се група људи, њих шесторо-седморо,јавила испод огромне гомиле рушевина да су живи, али им понестаје ваздуха. Ситуација је веома напета, људи су нервозни и сукобљавају се са обезбеђењем. Желе да приђу близу срушеним зградама и сами копају, али им то више није дозвољено из безбедносних разлога.

Лазић је рекао да се једва пробио до излаза из града, што због људи по улицама, што због рушевина и шута. Чуо је да и у Османији има доста жртава и зато се упутио на лице места да провери.

Пре тога је део дана провео близу прихватног центра у шаторима, у Адани, крај срушене четрнаестоспратнице, где је било три пута више људи него у уторак. Велики број породица чекао је да чује вести о најмилијима, а Лазић је слушао страшне приче преживелих. Разговоре би прекидали повремени крици и лелек оних који би сазнали да су тела њихових вољених извучена из рушевина.

Фото принтскрин РТС

 

Виктора Лазића је земљотрес затекао у Кападокији, одакле је одмах после те прве ноћи, у којој је преживео три потреса у хотелу који се љуљао, кренуо за Адану.

Подсетимо, број погинулих у разорном земљотресу који је у понедељак погодио Турску данас је повећан на 9.057 а повређено је 52.979 особа.

У Сирији је, такође услед земљотреса погинуло више од 2.500 људи.

БОНУС ВИДЕО - СПАСЕНА ПОСЛЕ 40 САТИ У РУШЕВИНАМА: Спасиоци у Салкину у Сирији извлаче исцрпљену девојчицу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

ПРИГОЖИНОВО ДРАМАТИЧНО ПИСМО ШОЈГУУ: Украјинци спремају велики напад на Бахмут, хоће да одсеку Вагнеровце