"СЛУШАЈТЕ ОВО, ЖИВИ СУ ДОЛЕ, ЗОВУ НАС, А НЕ МОЖЕМО ПОМОЋИ: Узнемирујући снимци из Турске (ВИДЕО/ФОТО)

Новости онлине

07. 02. 2023. у 10:05

РОЈТЕРС је објавио и потресан видео човека који стоји испред рушевина и слуша како га жена која је затрпана моли да јој помогне. Лупа у нешто метално. Очајан је јер јој не може помоћи. Каже и како су деца доле.

СЛУШАЈТЕ ОВО, ЖИВИ СУ ДОЛЕ, ЗОВУ НАС, А НЕ МОЖЕМО ПОМОЋИ: Узнемирујући снимци из Турске (ВИДЕО/ФОТО)

Printscreen/24 sata

- Слушајте, они нас зову, затрпани су, зову нас, али нико не долази. Они су живи, али не можемо их извући. Погледајте, у овој срушеној згради су ми мајка и отац. Не могу до њих. Како да их спасемо? Нико није дошао од јутра. Они нас зову, слушајте их - прича Дениз који плаче јер не може до преживелих. 

Printscreen/24 sata

Температуре падају. Опасно расте ризик од хипотермије.

- Наша деца су ту, шта можемо? Погледајте ову зграду, напола је срушена, ризикујемо да се све сруши на нас. Али шта да радимо? Па зову нас, то су људи - очајан је.

- Рођаци су ми мртви, нећакиња ми је умрла, имала је 17. Свастика је с троје деце испод рушевина. Молите за нас, молите за нас. Немамо никога, погледајте около, никога - прича локални становник.

ХАОС НЕ ПРЕСТАЈЕ

Застрашујући снимци урушавања шире се друштвеним мрежама, док спасиоци у Турској покушавају извући преживеле, иза леђа им се урушавају зграде. 

"Ово је најснажнији земљотрес у Турској забележен од 1939. године", наводи се у извештају који је у понедељак објавила Канцеларија УН за координацију хуманитарних послова (УНОЦА), преноси Си-Ен-Ен.

УНИЦЕФ каже да су болнице и школе, заједно с другим медицинским и образовним установама, "оштећене или уништене".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (4)

Како су се посвађали Славко Штимац и Бата Стојковић - Данило је потом свакога дана РАДИО ЈЕДНО ТЕ ИСТО