„ЗАУСТАВИМО ОВО!“: Француски политичар против помоћи Украјини након новог скандала

Новости онлајн

06. 02. 2023. у 21:58

КОРУПЦИЈСКИ скандал који је избио у Украјини говори да кијевски режим злоупотребљава западне испоруке, написао је на Твитеру француски политичар и бивши посланик у европском парламенту Флоријан Филипо.

„ЗАУСТАВИМО ОВО!“: Француски политичар против помоћи Украјини након новог скандала

Фото АП

- И, ево, сада се испоставило да је министар одбране Украјине умешан у озбиљну корупцијску аферу. Сва помоћ коју ми тамо шаљемо се у потпуности покраде, милијарда за милијардом! Хајде да зауставимо ово! - успротивио се он.

Лидер фракције „Слуга народа“ у Врховној ради Давид Арахамија раније је саопштио да ће украјински министар одбране Алексеј Резников бити пребачен са места министра одбране Украјине на позицију министра за стратешку индустрију, а његово место заузеће руководилац Главне обавештајне управе Министарства одбране Кирил Буданов.

Резников је изјавио да први пут чује за то и тешко да би пристао на ту позицију.

Украјински медији су писали да Министарство одбране земље купује производе за војску по двоструко или троструко већој цени од оне по којој се они могу набавити у продавницама у Кијеву. Радило се о споразумима које је склопило Министарство за организацију исхране за 2023. годину војних јединица које се налазе у Житомирској, Кијевској, Полтавској, Сумској, Черкаској и Черњиговској области. Укупан износ трансакције је 13, 2 милијарде гривни (преко 350 милиона долара). У Министарству одбране су изјавили да су те информације објављене у циљу намерне манипулације и обмане. Резников је објаснио да су увећање цене хране техничка грешка.

Филипо је више пута критиковао западне државе због финансијске подршке Украјини и испоруке војне технике Оружаним снагама Украјине, које одуговлаче сукоб у овој земљи. Истовремено, апеловао је на укидање санкција Москви. Одлуке Брисела у енергетској области политичар је назвао сулудим, а саме ограничавајуће мере глупим.

БОНУС ВИДЕО: 

ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ ИЗ СИРИЈЕ: Преживели у Хами у болницама, наставља се потрага за преживелима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЕВРОПСКА СКЛАДИШТА ОПУСТОШЕНА: Нема више залиха