ЂОРЂА МЕЛОНИ НЕЋЕ ПРЕГОВОРЕ: Анархисти прете, напето у Италији (ВИДЕО)

Милица Остојић - дописник из Рима

06. 02. 2023. у 14:25

АНАРХИСТИ прете да ће окупирати бројна места државних институција у Риму у знак протеста због њиховог лидера Алфреда Коспита осуђеног на 20 година робије, а који се налази у тврдом затвору "41 бис" у Милану и штрајкује глађу 110 дана, а са намером да приморају државу да укине такав затвор.

ЂОРЂА МЕЛОНИ НЕЋЕ ПРЕГОВОРЕ: Анархисти прете, напето у Италији (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони јасна је: не преговара се са мафијом и са онима који прете држави. На истој линији је и потпредседник Владе Матео Салвини који каже да нема намеру да седне за исти сто и преговара са онима који бацају Молотовљеве бомбе на карабинијере. 

Иако је донета одлука да ће Касациони суд 24. фебруара заседати да потврди или не одлуку о даљем издржавању казне анархисте у таквом затвору. Он је починио више кривичних дела и осуђен је 2014. године, а од маја 2022. пребачен је у тврди затвор због онога што је из претходног затвора најављивао. Разлог што је започео штрајк глађу јесте у уверењу да ће тако моћи да уцени државу. А у разговору са браћом која су га посетила у затворској болници, иако мршавији за 40 килограма, открива свој циљ:

- Штрајк глађу ме чини славним.

Његови следбеници су најавили да ће напасти касарне, полицијске комесаријате, универзитете, велике фирме, стварати прави пакао све до одлуке Касационог суда како се надају да ће њиховог лидера пребацити у неки лакши затвор где би могли да остварују комуникацију са њим. 

Већ се од пре неколико дана почело са паљевином аутомобила, контејнера, бацањем ручних запаљивих направа на паркинзима аутомобила полицијских комесаријата, оштећене су неке банке, тако је полиција појачала обезбеђења на бројним тзв. осетљивим местима као што су зграде судова, Дирекција за антимафију, Министарство правосуђа, МУП...

Какве су намере анархиста и њиховог лидера Коспита потврђује и фраза из прислушкиваног разговора пре пребацивања у тврди затвор, док је излазио на кратку затворску шетњу, а из контакта са једним мафијашом "Каморе" из Кампаније:

- Демонтирање тврдог затвора служи и вама и нама.

Држава нема апсолутну намеру да демонтира такав тип затвора јер се у њима налази 728 најокорелијих мафијаша из разних кланова, као и терориста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ОАЗА У МРЧАЈЕВЦИМА: Овако изгледа Илићева кућа - двориште ће вас очарати (ФОТО)