ЗЕЛЕНСКИ СЕ ЖАЛИ НА УКРАЈИНЦЕ: Немају довољно борбеног духа и мотивације

П. З. С. / риа.ру

03. 02. 2023. у 18:20

ВЛАДИМИР Зеленски се пожалио на недостатак борбеног духа и мотивације међу Украјинцима који „одмарају“ у градовима који се не налазе близу линије фронта.

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ЖАЛИ НА УКРАЈИНЦЕ: Немају довољно борбеног духа и мотивације

Фото Танјуг/АП

-Наша отпорност зависи од оружја и мотивације. Мотивацију дају не само партнери, већ и дух у држави. На самом почетку рата дух је био јачи. Сви смо били у рату. У градовима у којима је мије било окупације, имали смо потпуни осећај да смо сви у рату. Сада у неким градовима видим да су на одмору, рекао је Зеленски на конференцији за новинаре после самита ЕУ-Украјина у Кијеву.

Он је позвао украјинске и стране новинаре да се што пре уједине и подигну морал Украјинаца који „одмарају“ у позадини, подсећајући их на непријатељства која су у току.

-Наш задатак је да спречимо освету, да спречимо инвазију која се већ десила. Имамо све шансе, али морамо да схватимо да смо у рату, додао је Зеленски.

Бројни украјински медији су раније извештавали о прикупљању регрута у земљи. Пријављено је о коришћењу санитетских возила од стране војске за транспорт мобилисаних до сабирних пунктова, дистрибуцији налога службеника јавних предузећа.

Украјинска војска је све учесталије случајеве дистрибуције судских позива на местима са великим бројем људи објаснила неспремношћу грађана да комуницирају са особљем војних канцеларија код куће. Медији су објавили да Украјинци избегавају службено запослење, страхујући да ће добити позив на радном месту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (12)

МНОГИ ИХ КУПЕ ПА СЕ ПОКАЈУ: Од којих половних аутомобила треба бежати - нећете моћи да их продате