ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Претио да ће дићи у ваздух воз са путницима

Г. Чворовић

03. 02. 2023. у 12:04

СТРАХ какав се доживљава једном у животу осетили су у четвртак ујутро путници супербрзог воза ТЖВ који је саобраћао на релацији Колмар – Париз, када је неидентификовани мушкарац, усред воза у покрету, у више наврата запретио да ће се дићи у ваздух.

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Претио да ће дићи у ваздух воз са путницима

Фото: АП

У Француској и даље траје опасност од могућег терористичког напада, и сваки овакав случај схвата се веома озбиљно.

Било је 7.45 ујутро, када је дошло до огромне напетости у возу. Док је страх путника била на врхунцу, одмах је хладнокрвно реаговао полицајац који се у цивилу налазио у композицији и успео да осујети мушкарца који је претио да ће активирати експлозив. Полицајац у том тренутку није био на служби, већ је користио право да путује с оружјем у оквиру пројекта "путовати-штитити", који француске власти користе да би се грађани и на овај начин заштитили од могуће терористичке опасности. То је, ето, уродило плодом.

Систем "путовати – штитити" се и до сада показао успешним. Пре месец дана, нападача који је ножем убо више људи на Северној железничкој станици у Паризу неутралисали су управо полицајци који се у том тренутку нису налазили на послу.

Мушкарац који је у четвртак претио експлозијом у возу одмах је ухапшен. Министар унутрашњих послова Жералд Дарманен је честитао полицајцу на брзој и правовременој реакцији. Воз је морао да се непланирано заустави у сеоској станици у области Лорен, да би ухапшеног предали жандармима. На крају се испоставило да је реч о психички лабилној особи, која при себи није имала експлозив. Све се завршило кашњењем воза.

Али до сада је било и много тежих ситуација. Свима је у сећању покушај терористичког напада у супербрзом возу “Талис” који је саобраћао између Амстердама и Париза у августу 2015. године, када су исламског терористу наоружаног калашњиковом у последњи час савладали путници и амерички војници у цивилу који су се у том тренутку налазили на годишњем одмору. Нападач је касније осуђен на доживотну робију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

КАКВО РАДНО ВРЕМЕ?! Због натписа на камиону у Босни људи ПЛАЧУ од смеха (ФОТО)