ЗАПАД ЖЕЛИ ДА ЕКСПЛОАТИШЕ АФРИКУ Лавров - "Европске делегације упорно покушавају да успоставе нови облик колонијалне зависности"

Новости онлајн

27. 01. 2023. у 07:56

ВАШИНГТОН и европске државе захтевају од афричких држава да не сарађују са Москвом и на тај начин настоје да обнове колонијалну зависност Африке, министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

ЗАПАД ЖЕЛИ ДА ЕКСПЛОАТИШЕ АФРИКУ Лавров - Европске делегације упорно покушавају да успоставе нови облик колонијалне зависности

Фото: ЕПА

- Знамо да се у Африци редовно појављују америчке, британске и друге европске делегације које упорно захтевају од афричких земаља да не сарађују са Русијом, да не искачу из заједничке дисциплине којом Запад сматра успостављање колонијалне зависности, али у новом облику - рекао је Лавров након посете Еритреји.

Министар је уједно истакао да афрички континент има огроман потенцијал за економски развој.

- Најбогатији континент, између осталог и у погледу природних ресурса који су експлоатисани дуги низ векова. Запад и данас жели да задржи своју експлоататорску политику према Африци - констатовао је Лавров.

Развој нових центара политичке моћи – незаустављив

Лавров је такође рекао да никакви хибридни ратови које покрећу западне земље, укључујући и онај који су покренули у Украјини, неће успети да зауставе развој нових центара економске и политичке моћи.

- Формирање мултиполарног света је објективан и незаустављив процес. Иако колективни Запад, НАТО и Европска унија, који су у потпуности под контролом Америке, и даље покушавају да преокрену овај процес, то су узалудни напори - рекао је шеф руске дипломатије.

БОНУС ВИДЕО: "УРАГАН" ПОНОВО У АКЦИЈИ - Снимци Министарства одбране Русије

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Иванин отац познат је јавности, а пре глуме заједно са њим се бавила необичним занимањем